Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Zonguldak İl Müdürü Çiğdem Açar, Oda toplantı salonunda düzenlediği bilgilendirme toplantısında, kanunun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini, bazı yapılandırmaların bu kanuna göre düzenleneceğini söyledi.

Yapılandırmanın vatandaşlara ciddi avantajlar sunduğunu ifade eden Açar, Ara, ara ödeme zorluğu çeken işverenlerimize Devletimiz tarafından bir takım yapılandırmalar söz konusu olmaktadır. Daha öncesinde 2014 yılı Nisan ve önceki dönemlere ilişkin 6552 sayılı bir yapılandırma olmuştu. Ancak bu yapılandırmaya başlamamış olanlar veya yapılandırmaya başlayışta bozulmuş olanlar, daha sonrası borcu olan vatandaşlarımız için yeniden 6736 sayılı yasayla bir yapılandırma imkanı getirildi. Gerçekten ciddi avantajlar sunan bir yapılandırma oldu. Bu yapılandırma özelikle sigorta pirimi borcu olanlar, genel sağlık sigortası pirimi borcu olanlar, isteğe bağlı toplum sigortası borcu olanlara avantajlar sağlayacak. Bu konular hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlarımız İl yada İlçe Müdürlüklerimize gelip bilgi alabilirler.” Diye konuştu.

Toplantıya, Alaplı Tiçaret Odası Başkanı Recep Ocak,Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Zonguldak İl Müdürü Çiğdem Açar ve esnaflar katıldı.

(Haber: Cem Sürmeneli)