Merhaba…

 

Bu kampanyaya başladık çünkü sorduğumuz soruların cevapları, hem sağlığımızı hem çevreyi ilgilendiriyor.“Yutmayız” ve “Yutmadık soruyoruz” kampanyalarımızın ardından yanıtsız kalan sorularımızı şimdi Sağlıklı Tavuk Platformu’nu oluşturan 8 markaya soruyoruz.

 

Antibiyotiklerle, GDO’lu yemlerle, tavukların atıklarıyla ve yaşam alanlarıyla ilgili sorduğumuz sorulara şeffaf yanıtlar alamıyoruz. Zaman geçiyor. Tehlike büyüyor. ACİL CEVAP BEKLİYORUZ!

“Yumurta kapıya dayandı, artık sorularımız yanıtlanmalı.” Bunu, hep beraber tavukçuluk endüstrisine tekrarlayalım. Ancak o zaman olumlu bir dönüşüm yaratabiliriz.

 

Hep beraber, Sağlıklı Tavuk Platformu’nu oluşturan 8 markaya sağlığımız ve çevre için soruyoruz! Buraya tıklayarak kampanyaya katılabilirsin Eyüp. Sayfamızda çok önemli seçimler seni bekliyor.

 

Hep beraber, gıdamızın geleceğini garantiye alalım.

TAVUKÇULUK ENDÜSTRİSİ artık sorularımızı yanıtsız bırakamaz.
Çünkü YILLARDIR HEP BİRLİKTE SORDUĞUMUZ VE YANITSIZ KALAN bu soruların cevapları, hem sağlığımızı hem çevreyi ilgilendiriyor.
Bu acil bir konu! Yumurta kapıya dayandı!
Haydi, sen de yandaki alanda önce marka seç, sonra sorunu sor. 
Hep beraber, gıdamızın geleceğini garantiye alalım.


DAHA ÖNCE NELER YAPTIK?

Tavukçuluk endüstrisinin sağlığımızı ve çevremizi tehdit eden uygulamaları uzun zamandır hepimizin zihnini meşgul ediyordu. 

"Yutmayız" kampanyamız işte bu sırada ortaya çıktı ve on binlerce kişiyle birlikte tavukçuluk endüstrisinden şeffaflık ve pozitif dönüşüm talep ettik.

Markalardan cevap beklerken, önce ihtarnameler geldi ardından sitemiz karartıldı. Çok geçmeden kampanyamızın bütün seyrini değiştiren bir haber aldık: Keskinoğlu, Greenpeace'e dava açmıştı. Keskinoğlu bu davayı açarak, sofraya huzurla oturmak isteyen herkesi karşısına aldı. 

Biz, hep beraber sorularımızı sormaya devam ettik. Dava gününden bir gün önce Keskinoğlu’ndan sorularımıza yanıtlar geldi. Fakat bu yanıtlar ya itiraf niteliğindeydi ya da sorularımızın yanıtları değildi. Biz de sormaya devam ettik.

Bugüne kadar davanın iki duruşması görüldü. Bir sonraki duruşma 20 Haziran’da.

Sorduğumuz sorular elbette sadece Keskinoğlu’nu değil, tüm sektörü ilgilendiriyor. Artık net cevaplar almalıyız. Bu nedenle yumurta kapıya dayandı, tavukçuluk endüstrisi artık cevap vermeli diyoruz!

8 farklı markadan, sorduğumuz önemli sorulara net cevaplar bekliyoruz. Bu markaların tamamı, “Sağlıklı Tavuk Platformu” üyesi.

Bu büyük markalardan ve onların nezdinde tüm tavukçuluk endüstrisinden, çevreyi ve insan sağlığını riske atan uygulamaları dönüştürme sözü verirmelerini bekliyoruz.

Ancak o zaman hep beraber sofraya rahat oturabiliriz.

Haydi sen de katıl!

İLGİLİ LİNK: https://yumurtakapi.org/