Çaycuma Belediyesi Kasım ayı 2. Belediye Meclisi Toplantısı, meclis üyeleri ve Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın katılımıyla yapıldı. Toplantıda ilk olarak, kasım ayındaki birinci toplantıdan bu yana yapılan çalışmalar ve Çaycuma Belediyesinin yürüttüğü işler hakkında Başkan Kantarcı bilgilendirme yaptı. Ardından, birinci meclis toplantısında çeşitli komisyonlara havale edilen ve meclise geri gönderilmiş olan raporlar görüşüldü.

 

"AĞAÇLAR KESİLMEYECEK"

Kapalı pazaryeri inşaatının altyapı çalışmalarına başlandığı ve modern tuvalet inşaatında sona yaklaşıldığını belirten Başkan Kantarcı, İstasyon Mahallesi’nde yapımına başlanan meydan projesinin ağaç kesilmeyecek şekilde projelendirildiğini, aynı proje dahilinde havuz inşaatına da başlandığını belirtti. Çalışmanın ihalesiz gerçekleştirildiğini de sözlerine aklayan Kantarcı belediye ekiplerinin özverili bir çalışma yürüttüğünün altını çizdi.

 

MARDİN'E YARDIM GÖNDERİLDİ

Bir süredir atıl durumda duran SEKA Sosyal Tesisleri’nde aslına uygun bir restorasyon çalışmasının yürütüldüğünü, buranın nostaljik bir doku ile tekrar hizmete açılacağı bilgisini de paylaşan Kantarcı, tesislerdeki lokantanın en kısa zamanda hizmete gireceğini müjdeledi. Kültür Merkezi, Şanzelize Bulvarı olarak tabir edilen Yalı Caddesi ve Mustafa Zeren Sokak’ta yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdikten sonra Mardin’in Derik ilçesinde görev yapan Esem Esen öğretmenin ricası doğrultusunda zabıta ekiplerinin önayak olarak Çaycuma esnafından toplanan yardımların Mardin’e gönderildiğini belirtti. Geçtiğimiz aylarda Kent Konseyi öncülüğünde “Aşıklar Tepesi” olarak bilinen yeşil alanda yapılan kapsamlı temizlik çalışmasına katılan gönüllüler için belediyenin katkılarıyla düzenlenen Çanakkale gezisinin fotoğraflarını da paylaşan Kantarcı, benzeri çalışmaları sürdüreceklerini ifade etti.

 

“TERMİNALE DE AVANS YÜKLEME CİHAZI KONULACAK”

Ön ödemeli su sayaçlarının Çaycuma genelinde 5 bine yaklaştığını vurgulayan Başkan Kantarcı, tatil günleri ve mesai saatleri dışında abonelerin su sıkıntısı yaşamaması için belediye binası önüne avans yükleme cihazı konulduğunu, abonelerin, hiçbir ücret ödemeden 4 ton suyu avans olarak yükleyebildiği cihazdan bir tane de terminaldeki belediye ofisine konulacağını müjdeledi.

 

HİZMET BİNASININ KREDİSİ TAMAM

Bütçe Komisyonunun gider bütçesi raporu açıklanırken de söz alan Başkan Kantarcı, bir önceki sene yapıldığı gibi somut raporun üstüne, yapılması planlanan belediye binası için 6 milyon lira eklemek zorunda olduklarını ifade etti. Sözlerini, mevzubahis ek bütçe için İller Bankasından alınacak olan kredi prosedürünün tamamlandığını müjdeleyerek sürdüren Kantarcı, proje için sadece aralık ayındaki ihalenin beklendiğini vurguladı. Geçmişte yapılmayan ve birikmiş elektrik, sigorta, vergi borçlarının yapılandırıldığını ve taksitlerin düzenli şekilde ödendiğini ifade eden Başkan Kantarcı, bu borçların yanı sıra mevcut dönemin ödemelerinin de aksatılmadığını ve bu özelliğiyle Çaycuma Belediyesinin dünya kredi kriterlerine uygun, düzgün bir mali yapıya ulaştığını bildirdi.

 

“ÇAYCUMA BELEDİYESİ’NİN EN ÖNEMLİ ÜRÜNÜ”

Yürütülmekte olan imar planı çalışmaları hakkında da bilgi veren Kantarcı  “Kişilerin imar parsellerinin durumunun düzeltilmesi veya mevzuatın önünden-arkasından dolaşılarak haklar elde edilmesi değil; Çaycuma’nın büyük bir kent olabilmesi için gerekli operasyonları içeren bu büyük çalışma bir yılı aşkın süredir sürüyordu, artık sonuna geldik” dedi. Planın yürürlüğe girmesi sonrasında Çaycuma’nın kentleşmesinin önünün açılacağını, arsa fiyatları düşerken toplu konut alanlarının ortaya çıkacağını ifade eden planın en önemli yanlarından birisinin, ulaşım yapısının yeni baştan ele alınması olduğunu vurguladı. Kantarcı, yeni bir çevre yolunun oluşturulduğunu, kamuoyunda “18 uygulaması” olarak bilinen bu uygulamaların büyük bir kısmının kamulaştırılma gerektirmeden gerçekleştirileceğini de sözlerine ekledi.

 

“BİR YILI DOLMAMIŞ ÇAYBEL’İN HİZMETLERİ KONUŞULMUYOR”

Belediyenin hizmetlerine özel sektör bazında destek veren ÇAYBEL firmasının 2015 yılının şubat ayında kurulduğunu ve bir yılının dolmasına daha üç ay olduğunu belirten Bülent Kantarcı, gelen bir soru üzerine bazı medya organlarında çıkan “makam arabası” haberlerine açıklık getirdi. 9 aylık bir şirketin mucizeler yarattığını ifade eden Kantarcı, ÇAYBEL’in 5 Milyon TL’ye kurulamayacak beton ve ahşap tesisini Çaycuma’ya kazandırdığını sözlerine ekledi. Çaycuma’ya kazandırdığı 300 – 500 bin lira değerlerindeki mikser ve damperli kamyonların haber konusu olmadığını, 150 bin lira değerinde bir aracın ise sansasyon yaratmak amacıyla haberleştirilmesini kamuoyunun takdirine bıraktığını ifade etti. Kantarcı söz konusu aracın döviz tırmanışından etkilenmeden 27.500 lirasının peşin verildiğini, geri kalanının uygun şartlarda kredilendirilerek alındığını belirtti. Aynı aracı, belediye olarak kiralamaları halinde aylık 4000 TL taksit ödeneceğini ifade eden Başkan Kantarcı; kullandıkları kredinin 0,89 faiz oranıyla piyasanın çok altında olduğunu belirtti. Belediye Başkanı Kantarcı, üç aydır şehirlerarası yolculuklarda kullandığı aracın resmi olarak ÇAYBEL’den kiralama usulüyle hizmet vereceğini söyleyerek iddialara açıklık getirdi. Sözlerine 1,5 yıldır kullandığı aracınsa Fen İşleri Müdürlüğü ve İtfaiye’de kullanılacağını da ekleyen Kantarcı, “Verilemeyecek bir hesabımız yoktur” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

OY BİRLİĞİYLE…

Meclis’te park, bahçe hizmetlerinde komisyondan gelen yeni mali tarifeler şerhli olarak oy birliğiyle; 2016-2018 mali gelir ve gider bütçeleri, Kent Bütünlüğüne Yönelik İlave Revizyon İmar Planı, 2016 bütçe kararnamesi oy birliğiyle kabul edildi. Otopark çalışmalarının ilgili komisyonca aralık ayı meclis toplantısında rapor olarak sunulacağı belirtilirken, bir sonraki meclis toplantısının 2 Aralık 2015 Çarşamba günü gerçekleşmesi de oy birliğiyle kabul edildi.

 

(Haber Merkezi)