Zonguldak  Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik’in Desteklediği, “Ana Arı Yetiştiriciliği Ve Islah Çalışması “Kapsamında Ankara Üniversitesi Zooloji Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr  Irfan Kandemir İle Birlikte Bölgelerden Arı Numuneleri Topladıklarını Açıklayan Zonguldak İli Arı Yetiştiricileri Birliği Şu Bilgilendirmede Bulundu:

“2 yıl önce DNA ve morfoloji çalışmaları için toplanan arılarda morfolojik ve dakstometrik çalışmalar bitti şimdi sıra DNA dizilimine geldi. Bu aşamada arılarımızın parazitlere karşı davranışları ile ilgili yeni bir çalışma başladı, bunun sonucunda ıslah için yapacağımız çalışmalara yol haritası belirleyeceğiz. Gelecek yıl ilkbahar aylarında yabancı ülkelerden gelecek bilim adamları ile birlikte bölgemiz arısının bitkilerden nektar toplama, kovandaki davranışları, hijyen çalışmaları ve koloni verimliliği ile ilgili çok geniş bir çalışma yapma çalışmalarını kararlaştırdık.

 ZONGULDAK KESTANE BALI gibi ZONGULDAK ARISI olarak da arımızı tescilleme çalışmalarımızın sonuçlanarak Ülkemize ve İlimize çok yüksek bir katma değer sağlamış olacağız...”