Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO), yapmış olduğu araştırmaya göre, dünya genelinde 795 milyon kişinin gıdaya ulaşmakta güçlük çektiği, bir başka deyişle her dokuz kişiden birinin açlık sorunuyla karşı karşıya olduğu belirlendi. Her yıl Ekim ayında yapılan etkinliklerle gündeme gelen Dünya Gıda Günü’nün bu yılki teması, iklim değişikliğinin tarımsal üretime etkisi ve önümüzdeki yıllarda ortaya çıkacağı öngörülen gıda yetersizliğine dikkat  çekmek olarak belirlenirken, artan dünya nüfusu ile birlikte taleplerin karşılanması, iklimsel değişikliklere bağlı olarak ürünlerde oluşan değişimler ve bazı bölgelerin karşı karşıya kaldığı doğal felaketlerin doğurduğu ihtiyaçlara göre planlama yapılması gibi konuların öne çıktığı tespit edildi.

 

Medya Takip Ajansı Interpress‘in üç bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi inceleyerek yapmış olduğu araştırmaya göre, yazılı basına yılbaşından bu yana 16 bin 127 gıda haberi yansırken, bu yıl gündemde olan iklim değişikliği ile ilgili de yazılı basında 7 bin 173 haber yer aldığı tespit edildi. İnsan sağlığı açısından büyük öneme sahip gıda güvenliği ile alakalı yazılı basında 4 bin 759 haber çıkarken, gıda üretimi hakkında 2 bin 106, gıda tüketimi hakkında ise 1.618 haber yayınlandığı belirlendi.