Alaplı’da yakacak olarak kullanılan fındık kabuğunun çuvalı 20 liraya alıcı buluyor.

Karadeniz Bölgesi'nde yakacak olarak kullanılan fındık kabuğu, özelikle fırıncılar tarafından büyük talep görüyor.

İlçedeki bir fındık fabrikasının sahibi Burhan Alper, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda fındık kabuğuna büyük bir rağbet olduğunu söyledi.

Alper, 50 kilogramlık çuvallarda 20 liraya fındık kabuğunu sattıklarını ifade ederek Alper, şöyle konuştu:

"Karadenizli üreticilerin önemli geçim kaynağını oluşturan fındık, birçok alanda kullanılıyor. İç fındık, çerez ve çikolata mamulü olarak tüketilirken, kabuğu evlerde sobada ve fırınlarda yakacak olarak kullanılıyor. Son yıllarda fındık kabuğuna olan talep çok fazla, hemen, hemen her gün kamyonlarla Türkiye'nin değişik bölgelerinde fındık kabuğu satışı yapıyoruz. 50 kiloluk çuvallarda 20 liraya satılan fındık kabuğu çok değerli bir yakacak haline geldi."

 

Haber: Cem Sürmeneli