Konuyla ilgili Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliğinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

 

“Eğitim öğretim alanındaki teknik personel, yardımcı hizmetli vb statülerde çalışanların kadrolu istihdamında ciddi bir azalma söz konusudur. Kadrolu çalışmanın yerini birbirinden farklılaşan 4-c, taşeron çalıştırma, özel sözleşmeli, hizmet alımı ve İŞKUR gibi güvencesiz istihdam biçimleri almaktadır. Bu durum bir yandan çalışma barışına zarar verirken diğer yandan aynı işi yapanlar açısından ücret ve sosyal haklarda eşitsizlikler yaratmaktadır. Bu politikaların bir sonucu olarak ekonomik, sosyal ve özlük haklar budanmakta ve her geçen gün daha fazla yok sayılmaktadır. Bir de bu sorunlara angarya, mobbing,  emeğin değersizleştirilmesi gibi baskılar eklendiğinde çalışma yaşamı bir büsbütün olarak sorunlar yumağına dönüştürülmüştür.

Böylesi bir dönemde; Eğitim Sen olarak, eğitim öğretim alanındaki idari ve teknik personel ile yardımcı hizmetler, 4/C ve özel sözleşmeli, hizmet alımı ve İŞKUR gibi güvencesiz çalışanların sorunlarını tartışmak ve bu sorunlar karşısındaki öneri ve talepler gündemleştirmek, sorunlarımıza kalıcı çözümler üretmek için “ne yapılacağının” ve “nasıl yapılacağının” tartışılaşacağı bir çalıştay yapacağız.” denildi.

Çalıştay öncesinde işyerlerinde bu statülerde çalışan eğitim emekçileriyle sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı, görüşler alındı, formlar dolduruldu. İşyerlerinde toplanan bilgiler raporlaştırılarak Eğitim Sen Genel Merkezine gönderildi.  Çalışma sonucunda ortaya çıkan verilerin sunulması ve çalışma yürütmek için Eğitim Sen Genel Merkezinde 12-13 Aralık 2015 tarihlerinde yapılacak olan merkezi çalıştaya Zonguldak’tan da bu statüde çalışan kesimden katılım olacak.