Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş, emekliler arasındaki maaş farkının giderilmesini istedi.  
2000 ve 2007 arasındaki emeklilerin hak kayıplarının giderilmesi için genel merkezin uğraş verdiğini belirten Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş farkın en kısa süre içinde giderilmesi gerektiğini belirtti.
Ayrıca Memiş, emeklilerin taksitli kömür alabilmeleri için ilgili firma ile tekrar anlaşma sağlandığını belirterek kömür almak isteyen emeklilerin derneği müracaat etmeleri gerektiğini söyledi. Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş dernek binasında yaptığı açıklamada, “Sosyal güvenlik sistemimizin eşitlik yönü tam olarak kurgulanamadığından aynı kazanç ve prim ödeme gün sayıları eşit olan iki sigortalının farklı tarihlerde emekli olmaları nedeniyle farklı aylıklar ödenmektedir. 
Bu uygulama denge bakımından da aylık alanlar arasında burukluğa neden olmaktadır. Bunların düzeltilmesi için Türkiye Emekliler Derneği Genel Merkezimiz uğraş vermektedir. 
Aynı zamanda 2000 öncesinde olduğu gibi 2007 arasındaki emeklilerimizin de hak kayıplarının giderilmesi için genel merkezimiz uğraş vermektedir. İnşallah en kısa zamanda bu arkadaşlarımızın da durumu düzelmiş olur. Sosyal güvenlik sistemi toplumun bu gününü ve yarınlarını güvence altına alan en kapsamlı sosyal politika aracıdır. İstihdamın kayıtlı çalışması ve çalışanların yarınlarına güvenle bakması için emeklilik haklarına erişilme güvence altına alınmalıdır. Burada esas olan sistemin kurgusunu iyi kurmak ve eşitliği temel almaktır” dedi.