Türkiye’de yıllarca çeşitli işlerde çalıştıktan sonra emekliye ayrılanların sayısının 11 milyonu geçtiği ortaya çıktı. 20 milyona yakın çalışanın olduğu ülkemizde çalışan her bir kişinin emeklileri karşılama oranının ise 1,93 olduğu belirlendi. Bu rakam yaklaşık her 2 çalışanın bir emekliye bakmak zorunda kaldığını gösteriyor. Öte yandan emeklilerin sorunları konusunda öne çıkan başlıkların ise emekli maaşlarındaki farklar, promosyon ödenmesi konusunda yaşanan belirsizlik ve emekli olma şartlarında yaşanan gelişmeler olarak öne çıkıyor.

 

Emekliler ile ilgili 60 bine yakın haber çıktı…

 

Medya Takip Ajansı Interpress’in “Emekliler Günü” sebebiyle üç bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan incelemesine göre, yılbaşından bu yana yazılı basında emekliler hakkında 60 bine yakın haber çıkarken, SGK emeklileri ile ilgili yazılı basında çıkan haber sayısı 7 bin 135 oldu. BAĞ-KUR emeklileri hakkında 1.990 haber yayınlanırken, Emekli Sandığına bağlı emekliler ile alakalı ise yazılı basında 1.933 haberin yer aldığı tespit edildi.

 

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) zorunlu oluyor…

 

Ülkemizde tasarruf miktarını arttırmak amacıyla 45 yaşın altında her çalışandan zorunlu olarak kesilmesi düşünülen ve bu paraların çalışanların adlarına açılacak hesaplarda biriktirilmesine yönelik çalışmalarla son günlerde sıkça gündeme gelen Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) hakkında yazılı basına yılbaşından bu yana 2 bin 962 haberin yansıdığı belirlendi.

 

Promosyon haberleri gündemden düşmüyor…

 

Emeklilere verilmesi düşünülen promosyonlarla ilgili olarak yapılan çalışmalar da sona gelinirken, emekliye promosyon hakkında yazılı basında 1.571 haber çıktığı tespit edildi. Emeklilerle alakalı en çok gündeme gelen konulardan biri olan emekli maaşları ile ilgili de basında 3 bin 934 haber yer aldığı görüldü.