Önder Gazetesi'ne açıklamada bulunan İlçe Başkanı Fatih Çakır, bu yönde kamuoyunda dolaşan söylentilerin gerçek dışı olduğunu, AK Parti seçim beyannamesinde yer alan emekliye ucuz konut ile karıştırıldığını belirtti.

Vatandaşların bu yönde bir yanılgıya düşmemesini isteyen İlçe Başkanı Çakır'ın açıklaması şu şekilde:

"Yaklaşık 3 ay önce ilçemizdeki Emekliler Derneği, Ereğli Kaymakamlığına TOKİ tarafından konut yapılmasına yönelik bir dilekçe veriyor. Bu dilekçe Kaymakamlığımız tarafından Zonguldak Valiliğine, Valilikte TOKİ Genel Merkezine ulaştırıyor. Bir süre sonra bu yazıya TOKİ yanıt veriyor, Valilik ve belediyenin arazi göstermesi durumunda böyle bir çalışmanın yapılabileceğini belirtiyor. Partimizin seçim beyannamesinde yer alan emeklilere ucuz konut projesi ile ilgili bu girişimin bir ilişiği yoktur. Yeni hükümetimizin kurulmasının ardından seçim beyannamemizde verilen sözler yerine getirilecektir bundan kimse endişe etmesin"

Çakır ayrıca son günlerde kamuoyunda emeklilere konut ile ilgili ciddi söylentiler oluştuğunu ve özellikle de emeklilerin bu konuda yanlış yönlendirilmemesini istedi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)