5 Mayıs 2013  Pazar günü yapılan Kdz. Ereğli TSO seçimlerinin geçersiz olduğuna dönük iddialar İlçe Seçim Kuruluna itiraza yol açtı.

 

Kdz. Ereğli TSO yönetiminin seçimlerden önce gazetelere ilan vermesi gerekirken bu formaliteyİ atladığı ve bu nedenle de seçimlerin geçersiz olduğu yolundaki görüşler üzerine, İlçe Seçim Kurulu'na 16.45'de itiraz eden TSO üyeleri  seçimlerin yenilenmesini istediler. Seçim Kurulu hakimi de itirazın görüşüldükten sonra kararın kendilerine bildirileceğini söyledi.

 

Bu arada ilçe Seçim Kurulu, seçim sonuçlarını kesinleştirerek Kdz. Ereğli TSO Genel sekreterliğine resmen bildirdi. 

 

Bilindiği gibi, resmi kurumlar her türlü ihale ve seçimleriyle ilgili olarak Basın İlan Kurumu'nun bulunduğu illerde bu kurum aracılığı ile ilanlarını yayımlatıyorlar. İlçelerde ise bu formaliteyi valilikler yürütüyor. Kdz. Ereğli'de ise resmi ilan yayımlama hakkına sahip 4 gazete bulunuyor.

 

Zonguldak TSO seçimleri öncesinde oda yönetiminin Basın İlan Kurumu aracılığı ile seçimlerin ilanını yayımlattığı öğrenildi. 

 

Kdz.Ereğli'de resmi ilan yayımlama hakkına sahip vasıflı gazeteler şunlar;

* ÖNDER, DEMOKRAT, YENİ HABER VE GÜNDEM.

 

İRFAN ERDEM: İTİRAZ YANLIŞTIR, EREĞLİ'Yİ KAOSA SÜRÜKLER

Bu arada İlçe Seçim Kuruluna yapılan itiraz ile ilgili bir soruyu yanıtlayan İrfan Erdem, "Seçime itirazdan yana değilim" dedi.

İrfan Erdem şöyle konuştu:

"Usul hatası yapılmıştır. Ama bu itiraz rakamları değiştirecek mi? Bana göre itiraz yanlış. Bu Ereğli'yi kaosa sürükler. Böyle alınmış bir seçim etik mi? biz kocaman beyaz sayfa yazdık. Bırakalım çalışsınlar. 6 ayda bizim desteğimize rağmen Ereğli'de birşeyler yapmaya çalışacaklar muhalefet olmamasına rağmen."

Erdem, kendisine yöneltilen "size karşı cemaatler birleşti söyleniyor" sözüne de "Cemaat demeyelim, rakipler diyelim. Rakiplerimiz birleşmiştir. Rakip diyerek daha kibar olalım, cemaat demeyelim" sözleriyle konuştu.

Bu arada Ali Kaya ve Mustafa Dedekargınoğlu'ndan özür dileyeren İrfan Erdem, kendilerinin gösterdiği hoşgörüye de teşekkür etti.