Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) kurulu bulunduğu Karadeniz Ereğli'ye Bölge Satışı yeniden kuracağı Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı tarafından düzenlenen basın toplantısında açıklandı.

Zonguldak Valisi Ali Kaban öncülüğünde Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır ve Genel Müdür Sedat Orhan'ın katılımı ile İstanbul Ataşehir'de yaklaşık 3 saat süren bir toplantı yaptıklarını belirten Tetiker konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

"Erdemir ile görüştük. Yaklaşık 3 saatlik bir toplantımız oldu. Valimiz ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, Genel Müdürümüz Sedat Orhan ile sağlıklı bir Ataşehir toplantısı oldu. Bizi memnun eden en önemli şey kesin mutabakat sağladığımız bize verilen söz Ereğli'de bölge satışının kurulması. Bizim olmaz ise olmazlarımızdan birisiydi. Ereğli tüccarı parçalanmış, bir kısmı Ersem denilen şirkette bir kısmı İstanbul'da perişan halde. Ne büyümeye ne istikrara yönelik bir hedef konulabildi. Ereğli Bölge Satışının kurulacağı, personelinin atandığını belirttiler, memnuniyet verici bir gelişmedir. Buradan yola çıkarsak gelecekteki gelişmeleri hazırlayacağız. Kaybedilen çok büyük kayıplarımız vardı. Artık geçmişi sorgulamak onun üzerinde durmak bize birşey kazandırmak diyoruz ama o geçmiş bize çok şeyleri kaybettirdi. İnşallah bundan sonra siyasilerimizden başta olmak üzere herkesten destek bekliyoruz. Bu destek TSO, Tetiker'e değil bu destek Ereğli tüccar ve sanayicisinedir"

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)