Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır'ın, Zonguldak Valisi Ali Kaban, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker'in de katıldığı toplantıda kurumun bölgeye sağladığı katkıları açıkladı.

Verilen bilgilere göre Erdemir'de 5 bin 960 doğrudan, 1580 dolaylı olmak üzere toplam çalışan kişi sayısı 7 bin 540.

Erdemir tarafından Ereğli'de ödenen vergilerin toplamı ise 2015 yılı içerisinde 1.17 milyar TL. Bu rakamlara bakıldığında Kurumlar vergisi 287 milyon, KDV 661 milyon, Sosyal Güvenlik Kurumu Primleri 188 milyon, belediye vergileri 11 milyon ve diğer vergiler 24 milyon TL. Erdemir'in Zonguldak ve çevresinden yaptığı satın alma rakamının ise 50 milyon USD olduğu da hatırlatılan bilgiler şu şekilde:

"Kuruluş döneminde bölgeye kazandırılan 7 okul, belediyeye verilen su, bölge okulları, halk eğitim merkezi, Ereğli Belediyespor gibi kurumlara verilen buhar, su, elektrik ve temizlik desteği, bakım, onarım yardımları. Ramazan kumanya dağıtımı, çocuklara yönelik kültür ve eğitim faaliyetleri, okullara akılı tahta, yerel sivil toplum kuruluşlarına hibe edilen akülü sandalye gibi ekipman yardımları, ihtiyaç sahibi okullarda sağlık taraması gibi"

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)