Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarında Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür vekili Fatih Osman Tar, OYTAŞ İç ve Dış Ticaret A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirildi. Erdemir'in Türk Ticaret Kanununda yapılan değişikliğin ardından yönetimde ATAER yerine OYTAÇ geldi. Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na Erdemir tarafından gönderilen özel durum açıklaması şu şekilde:

 

"Şirketimizin 27 Mayıs 2013 tarih ve 9221 no.lu Yönetim Kurulu kararıyla,   Şirketimizin Yönetim Kurulu Üyesi ATAER Holding A.Ş.'nin (Temsilcisi: Fatih Osman TAR) istifasının kabulü ile üzerinde bulunan 1. Derece A Grubu imza yetkisinin iptaline, münhal bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine; şirket ortağı olmayan OYTAŞ İç ve Dış Ticaret A.Ş.'nin (Temsilcisi: Fatih Osman TAR), yapılacak ilk Genel Kurul toplantısına kadar görev yapmak ve aynı Genel Kurul toplantısında ortakların tasvibine sunulmak üzere Türk Ticaret Kanunu'nun 363. maddesi hükümlerine göre 27.05.2013 tarihi itibariyle seçilmesine ve OYTAŞ İç ve Dış Ticaret A.Ş.'nin (Temsilcisi: Fatih Osman TAR) Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilmesine,

 

Devredilemeyecek görev ve yetkiler dışındaki Yönetim Kurulunun tüm görev ve yetkilerinin kullanılması hususlarında aksine yeni bir karar alınıncaya kadar, Yönetim Kurulu Başkanı OYTAŞ İç ve Dış Ticaret A.Ş.'nin de (Temsilcisi: Fatih Osman TAR) murahhas aza olarak yetkilendirilmesine, OYTAŞ İç ve Dış Ticaret A.Ş.'ye (Temsilcisi: Fatih Osman TAR) Yönetim Kurulu Başkanı - Murahhas Aza unvanıyla, Şirketimizi temsilen 1. Derece A Grubu imza yetkisi verilmesine, karar verilmiştir."

 

Önder Gazetesi muhabirine Erdemir'in üst düzey yönetiminden yapılan bilgilendirme açıklamasında ise kanun gereği isimlerin yönetimde yer alamayacağı bunun yerine şirketlerin bulunacağı belirtilerek, ATAER yerine OYTAŞ A.Ş.'nin geldiği yapılan değişikliğin ise kanun gereği olduğu belirtildi.