AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu TOKİ Başkan Yardımcısı Sami Er’i ziyaret etti ve TOKİ çalışmaları hakkında bilgi aldı. Çaturoğlu yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “TOKİ Başkan Yardımcısı Sami Er’i makamında ziyaret ettim. Ziyaretimizde başta Zonguldak Gazeteciler Cemiyetinin “Basın Sitesi” olmak üzere Zonguldak Merkez Kentsel Yenileme Çalışması kapsamında TTK Üzülmez lojmanlarının bulunduğu yere yapılacak olan 766 konut, Alaplı, Ereğli ve Çaydeğirmeni'nde emeklilere yönelik TOKİ çalışmaları hakkında bilgi aldım.



GAZETECİLER CEMİYETİNE 130 ÖN BAŞVURU

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti 2+1 ve 3+1 konut olmak üzere toplam 130 ön başvuru almış ve başvuru talepleri Zonguldak Valiliğimiz aracılığı ile TOKİ Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığına iletilmiştir. Konutların Zonguldak Terakki Mahallesinde belirlenen arsa üzerine yapılması için TOKİ İmar Dairesi Başkanlığınca çalışmalara başlanmış ve en kısa zamanda sonuçlanması hedeflenmektedir. Diğer taraftan kentsel yenileme çalışması kapsamında Zonguldak Merkez Üzülmez TTK lojmanlarının bulunduğu yere yapılacak olan 1.etap 766 adet konut, 1 adet cami ve 4 adet ticaret merkezi inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi ihalesi 31 Ağustos 2016 tarihinde yapılacaktır.



BAŞVURU SAYILARI AÇIKLANDI

Alaplı’da emeklilerimize yönelik yapılacak konutlar için bulunan arsanın uygun olup olmadığı hususunda bayramdan sonra TOKİ'den bir ekip gelerek çalışma yapacaklar. Ayrıca emeklilerimize yönelik yapılacak olan TOKİ başvurularına Ereğli’de yaklaşık 2 bin 800, Çaydeğirmeni’nde ise bin 100 başvuru olmuş. Tabi buralarda yapılacak konut sayıları daha önce açıklanmış ve biz bu sayının az olduğunu ve talebin çok olması nedeniyle konut sayısının artırılması yönünde talepte bulunmuştuk. Dün itibariyle aldığımız rakamlarda talebin fazla olduğunu gösterdi. Özellikle Ereğli’de başvurunun çok olması nedeniyle Ereğli Belediyemizde bir çalışma yapmaktadır. Bayramdan sonra Ereğli Belediyesi ve TOKİ İmar Dairesi yetkilileri bir araya gelerek konut sayısının artırılması noktasında çalışma yapacaklardır"