Kdz. Ereğli Kaymakamlığı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Kdz. Ereğli Ziraat Odası tarafından Çayırlı Köyü’nde ‘Fındık Hasat Bayramı’ düzenlendi.

Kdz Ereğli Fındık Hasat Bayramına İlçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, Kdz Ereğli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İmdat Aydın, Alaplı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Rafet Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Vakıf Müdürü Abdullah Hasçelik ve Vakıf Mütevelli Heyeti, Kdz Ereğli Ziraat Odası Başkanı Adil Pulat katıldı.  

Sırayla Ruşanlar Muhtarı Hikmet Erlat, Kdz Ereğli Ziraat Odası Başkanı Adil Pulat, Kdz Ereğli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İmdat Aydın, Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik ve Kdz Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu konuşma yaptı.

‘ÖNÜMÜZDEKİ YIL DA YAPILACAK’

 

İlçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu da iki yıldır Alaplı’da yapılan fındık hasat bayramının üçüncüsünün de ilk defa Ereğli de yapıldığını ve önümüzdeki yılda Ereğli’de fındık hasat bayramının yapılacağını ifade etti.

İlçe halkının ve üreticiler için memnuniyet verici olduğunu belirten Kaymakam Madenoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürüne, muhtarlara ve çiftçilere teşekkür etti.

Bölgemizde 10.000 fındık yetiştiricisi olduğu ve birim alandan daha çok kaliteli ürün elde etmek için çalışması gerektiğini ifade etti. Dünyada, fındık üretiminin %70’ni Türkiye’nin ürettiğinden bahsetti. Daha çok üretim, daha kaliteli üretim dilek ve temennileriyle konuşmasına son verdi.

TEMSİLİ FINDIK TOPLADILAR

 

Kdz Ereğli’de fındık toplanmasına 2016 yılı için rakımı düşük sahil kesimleri için 08 Ağustos 2016, orta kesimleri için 13 Ağustos 2016 ve yüksek kesimler için 20 Ağustos 2016 tarihlerinde başlanıldığına vurgu yapıldı.

Konuşmalardan sonra fındık üreticisi çiftçilerin katılımı ile fındık üreticisi Muharrem Güney’e ait fındık bahçesinde fındık toplayan kadın çiftçiler ile fındık toplayarak fındık hasadı başlatıldı.



Haber Merkezi