Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgüte finansal destek sağladığı iddiasıyla iki hafta önce kayyum atanan özel maden şirketinde çalışan işçiler, önceki dönemden kalan alacaklarının ödenmesi için destek istedi. 


Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde özel maden ocağında çalışan 110 işçi, 3 aydır maaşlarının yatırılmadığı gerekçesiyle kent merkezindeki Şehitler Anıtı önünde toplanarak eylem yaptı. İşçiler emniyet görevlilerine sorunlarının çözümü için kayyumla görüşmek istediklerini bildirdi.

Aralarından kayyumla görüşmek üzere temsilci seçen işçiler daha sonra dağıldı.

Madenciler adına konuşan Cemal Akın (41), 13 yıldır kömür ocağında çalıştığını söyledi.


Maaşlarını alamadıkları için 4 Nisan'dan itibaren işi bıraktıklarını belirten Akın, "Daha sonra şirkete kayyum atandığını öğrendik. 18 Nisan'da sesimizi duyurmak için eylem yapmıştık. Kayyumla tekrar görüşeceğiz. Sorunumuzun çözüleceğine inanıyoruz." diye konuştu.

Zonguldak ve Kozlu ilçesinde, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında örgüte finansal destek sağladığı iddiasıyla 13 Nisan'da, soruşturmayı yürüten Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca, madencilik, otomotiv ve akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren 5 şirkete kayyum atadı.  


Kömür işletmesinde çalışan işçiler, önceki dönemden maaş alacakları olduğu gerekçesiyle 18 Nisan'da Valilik önünde eylem yapmış, daha sonra emniyet yetkililerince sorunlarını anlatmaları için maden şirketine atanan kayyumla bir araya getirilmişti.