Fixkim'in dünya literatürüne girmiş yeni ürünlerini de tanıttığı toplantıda, canlı uygulamalar  ve makineler ile teknik eğitim de yer aldı.

Balcı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel BALCI, Fixkim Yönetim Kurulu Başkanı Batuhan BALCI, Genel Müdür Cumali ÖZEKİCİ’ nin  özel olarak ilgilendikleri misafirler,  Antalya'nın yazı aratmayan havası ve muhteşem güzelliği de eklenince, oldukça neşeli,eğlenceli ve sıcak bir tatil havasında bir toplantı geçirdiler.

Neşeli bir havada geçen toplantıda bayiler, aileleriyle 4 günlük kısa tatil yapma ve tanışma fırsatı buldu. Ayrıca bu buluşma esnasında gelecek yıl hedeflerini  değerlendirirken eşlerde Antalya’nın güzelliklerinden faydalanma fırsatı buldular.  

Açılış konuşması yapan Yüksel Balcı:

"İnşaat sektörünün 2016 yılına çok hızlı giriş yapmasını ve yılın çok verimli geçmesi beklendiğini belirtti.  2015 yılı iki seçim yaşandığını  ve sıcak para baskısına rağmen ilk on ay 473,659 konut satıldığını 2014 yılı ilk on ay 427,582 konut satışı gerçekleştiğini belirten Balcı,  her şeye rağmen 2015 yılında % 11 büyüme gerçekleşmiş olduğunu Yine bir raporda 2016 yılında konut fiyatlarının Türkiye geneli  % 10 İstanbul’da ise % 30 fiyat artışı öngörülmekte olduğuna konuşmasında değindi. Balcı aynı zamanda , bir küresel gayrimenkul şirketi ise servis ettiği bir raporda 55 ülke değerlendirmesinde konut fiyatlarında en çok artışın yaşandığı ülkenin Türkiye olduğunu ve geçen yıllarda ön sıralarda yer alan Japonya, Fransa, İtalya, Almanya ve Çin son sıralara doğru yer aldıklarını söyledi.  “THBB (Türkiye Hazır Beton Birliği) raporunda şu anki talep ve bağlantıları göz önüne alarak 2016 yılına çok hızlı giriş yapacağımızı talepte patlama yaşayacağımızı öngörmekteler.” dedi

Ayrıca Yüksel Balcı , Fixkim olarak, Erzincan fabrikasını da devreye alarak, Niğde ve İstanbul üretimlerinde Türkiye’nin % 80’ine lojistik anlamda avantajlı duruma geldiklerini  ve CE belgeli ürün sayılarını ise 70’e çıkardıklarını ve yaklaşık 30 ülkede fuar ve seminer etkinliğinin olduğunu ve İhracat konusunda ise şu an 26 ülkeyle direk yada dolaylı ticaret yapmakta olduklarını aynı zamanda da Yıldız Teknik Ünv. ve  TÜBİTAK ile ortak çalışmaları olduğunu ve  Dünya literatürüne girmiş olan tek Türk ürününün Fixkim’de olduğunu belirten Balcı, konuşmasını, “Yeni innovatif ürünlerimizle sektörde çok dikkat çekmeye takip edilmeye ve hatta rakip firmalarca geçtiğimiz sürede yakışıksız suçlamalara maruz kaldık. Ama biz sektöre,  çevreci, ekonomik, yeni nesil ürünler katmaya ve “Yalıtımın Efendisi” olmaya devam ediyoruz ve edeceğiz” diyerek bitirdi.