Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, Fındık fiyatları şuanda 10.75 kuruş civarlarında, Kurban Bayramından sonra fiyatların yukarılara doğru çıkacağını tahmin ettiklerini bildirdi.

Türkoğlu, yaptığı açıklamada, geçen yıl 22 TL’ye kadar çıkan fındık fiyatlarının bu yılda aynı seviyeleri görmesi için üreticinin fındığı ihtiyacı kadar pazarda satmaları gerektiğini söyledi.

Fındık fiyatlarını belirleyecek olan üreticilerin kendisi olduğunu vurgulayan Türkoğlu, şöyle konuştu:

“Gecen yıl fındık fiyatı 10 TL’den açıldı. Bu yıl ise hasattan sonra fiyat 11.30 kuruştan açıldı. Şu anda 10.75 kuruşa kadar fiyatlar geriledi. Bu demektir ki fiyatlar aşağıya doğru düşecek. Tam tersine Kurban bayramında sonra fındık fiyatlarının yukarıya doğru çıkacağını tahmin ediyoruz. Fiyatların yükselmesi aslında tamamen üreticilerimizin elinde olan bir şey, üreticilerimiz fındığı pazarda ihtiyacı kadar satarsa fiyatlarda yukarıya doğru çıkacaktır. Biz bu konuda fındık üreticilerimizi her zaman uyarıyoruz. Araba ya da ev alacaklar düğün yapacaklar eğer fındık borçlanması yapacaksa da Mayıs ayından sonra yapsın. Eylül ayından fındık satanlar düşük fiyattan fındığını satarak piyasayı da düşürüyorlar.”

(Haber: Cem Sürmeneli)