Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) bünyesinde faaliyet gösteren Zonguldak Yatırım Destek Ofisi’nin Zonguldak’ın Tüm İlçelerinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenlediği ve bu kapsamda da; eğitimlerin Çaycuma’daki bölümünü de Çaycuma TSO ile ortaklaşa gerçekleştireceği şöyle bildirildi:

 

Çaycuma’da yapılacak Eğitimle ilgili protokol Çaycuma TSO Başkanı Rifat Sarsık ve BAKKA Uzmanları Mehmet Çetinkaya ve Öznur Çapraz’la imzalandı. Çaycuma TSO Başkanı Rifat Sarsık “Çaycuma TSO olarak yeni girişimcilere destek olmak adına 2009’dan itibaren KOSGEB’le yaptığımız protokoller kapsamında birçok eğitim düzenleyerek yüzlerce girişimci adayına Sertifikalarını verdik. Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz eğitimle de yeni girişimci adaylarının yatırımlarının hayata geçirmek üzere ilk adımlarını atmışlardır. BAKKA ile yapacağımız bu çalışmada da eylül ayında 30 kursiyerin bu kapsamda eğitim almasına vesile olacağız. Girişimci adaylarımıza hayırlı olmasını diliyoruz.” dedi.

 

Bu program kapsamında daha önce Alaplı ve Ereğli’de düzenlenen eğitimlerin ardından Çaycuma’nın yanı sıra Kozlu, Zonguldak Merkez, Devrek, Kilimli ve Gökçebey ilçelerinde de Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenlenecek.

 

Eğitimler için başvurular tüm ilçeler için alınmakta olup her bir ilçe için başvuru yapacak olanlar katılmak istedikleri eğitim için belirtilen son başvuru tarihine kadar başvuru yapabilecek. 5 Eylül- 8 Eylül 2016 tarihlerinde yapılacak olan Çaycuma Eğitim Programı için son başvuru tarihi ise 31.08.2016.

 

Eğitime katılacak kursiyer kontenjanı her bir eğitim için 30 olarak belirlenmiş olup eğitimi başarıyla tamamlayanlara Katılım Belgeleri verilecektir. Bu belgeye sahip olan kursiyerler KOSGEB'e destek başvurusunda bulunabilecekler ve KOSGEB'in başvuruyu uygun bulması durumunda Girişimcilik desteklerinden faydalanabileceklerdir.

 

Katılmak isteyen adaylar başvuru için bakka.gov.tr ve caycumatso.org.tr adreslerindeki ilgili linklerden başvurularını yapacaklardır.


Haber Merkezi