Alaplı ve bölgesinin su ihtiyacını karşılamak için başlatılan çalışmalar sonucunda Gümeli’de baraj yapımı için adım atılması bölgede yeni bir heyecan yarattı.  Gümeli Belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam, "Gümeli beldesindeki Hasan Bal Deresi üzerine yapılacak barajla Alaplı ilçesi ve köylerinin yıllık 6,86 milyon metreküp içme ve kullanma suyu temin edilecek." dedi.

Saydam, beldelerinde yapımına başlanan baraj inşaatı ile birlikte Gümeli Çayı'nda ıslah çalışmalarının da başlamasının gerektiğini söyledi.

İlçe  ile belde ulaşımı sağlayan karayolunun bazı bölümlerinde çökmelerin yaşandığını belirten Saydam, şöyle konuştu:

"Gümeli beldesindeki Hasan Bal Deresi üzerine yapılacak barajla Alaplı ilçesi ve köylerinin yıllık 6,86 milyon metreküp içme ve kullanma suyu temin edilecek. Baraj inşaatının tamamlanmasıyla ilçe merkezi ve köylerin 50 yıllık su ihtiyacı karşılanacak. Barajın 18 Ağustos 2018'de bitirileceği Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından açıklanmıştı. Baraj sayesinde Gümeli beldemizin çok şey kazanacağına inanıyorum. Ancak Alaplı ile beldemiz arasında ulaşımı sağlayan karayolunun bir çok bölümünde çökmeler var. Bu nedenle Gümeli Çayının bir an önce ıslah edilmesi ve taş duvar yapılması gerekiyor. Baraj inşaatı ile birlikte bu çalışmalarında bir an önce yapılması gerekmektedir. Bu konuda inşallah bölge milletvekillerimizden destek bekliyoruz."

 

Haber: Cem Sürmeneli