Zonguldak’ta Besilik Erkek Sığır desteklemesi artarak devam ediyor. Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından resmi internet sitesinde yayınladıkları bilgiler doğrultusunda besilik sığır desteklemesinin devam ettiği ifade edildi.
Yapılan desteklemelerden dolayı üreticilerin yüzünün güleceği vurgulanan açıklamada hayvan başına 300 TL destek verileceği bu da üreticilerin rahat bir nefes almasını sağlayacağı belirtildi.
Konu ile ilgili yapılan açıklama şu şekilde:
“Dünyada hayvancılık ve hayvansal üretime en elverişli nadir ülkelerden biri olan ülkemizde,  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca, hayvancılık yapan üreticilerimize son yıllarda Kırmızı Et Üretiminin artırılması için Bakanlığımızdan ruhsat almış mezbaha ve kombinalarda kesim yaptıran kişilere ve işletmelere besilik erkek sığır desteklemesi adı altında destekleme ödemesi yapılarak kişilerin rahat bir nefes alması sağlanarak, yüzleri güldürülmektedir.

 

Hayvan Başına 300 TL destek...
08/04/2013 tarihli Resmi Gazetede 2013/4463 nolu Bakanlar Kurulu Kararı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kırmızı Et Kayıt Sistemine kayıtlı kesim yaptıran erkek besi sığırı üreticilerine hayvan başına 300 TL destekleme ödemesi yapılacağı ilan edilmiştir.
Bu kapsamda İlimizde; 2012 yılında 356 kişiye, 1292 hayvan karşılığı 387.600 TL, 2013 yılının ilk 6 aylık dönemde de 294 üreticimize 788 büyükbaş hayvan bedeli olarak da toplam 221.800 TL besilik erkek sığır desteleme ödemesi yapılmıştır.

 

Müracaatlar devam ediyor…
2013 yılı sonuna kadar Besilik Erkek Sığır Desteklemesi devam edeceğinden desteklemeden yararlanmak isteyen üreticilerimizin İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.
Unutulmamalıdır ki! Desteklemeden faydalanacak işletmelerin, kesimi yapılacak büyükbaş hayvanlarını TURKVET kayıt sisteminde en az 3 ay öncesinde işletmeye kaydettirmiş olması gerekmektedir.”