Hattat Holding, HEMA Kandilli Kömür İşletmesinde kömür yıkama tesisini sökülmesi için talimat verdi. İşçiler söküm için çalışma başlatırken GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, “Bu karar 700 maden işçisinin ekmeksiz kalması demektir. İşimize de aşımıza da sahip çıkacağız” dedi.

 

 

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu,  Kandilli Beldesinde Hattat Enerji ve Maden Ticaret AŞ'nin işlettiği kömür sahasından bulunan kömür yıkama tesisinin kaldırılmasına yönelik talimat verdiğini söyledi. Mutlu, yaptığı açıklamada 630 sendika üyesi olmak üzere teknik personel ile 700 kişinin çalıştığı Hema Kandilli Kömür İşletmesinde kömür yıkama tesisinin kaldırılmaya başlanmasının üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

 

MÜCADELEYE DEVAM

Uzun süredir maden işçisinin huzursuz olduğunu hatırlatan Mutlu, “İşveren kömür yıkama tesisinin sökülmesi yönünde talimat vermiş ve bu talimat gereği söküm işlemlerine başlandığını üzüntü ile öğrendik. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Biz maden işçileri olarak emeğimizi hakkımızı sonuna kadar savunacağız. İşyerinin kapanmaması için 700 kişinin işsiz ekmeksiz kalmaması için mücadelemize aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Madencilik çok zor bir meslek, emek isteyen mücadele isteyen iş kolu. Bölgemizde ciddi anlamda istihdam sağlayan kömür işletmesinin kapanması demek işsizliğin de iki katı artması demektir. İşimize de aşımıza da sahip çıkacağız” dedi.

Hema Kandilli Kömür İşletmesinde gündüz vardiyasında çalışan işçiler ise kömür yıkama tesisinde söküm çalışmalarına başladı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)