Kuruma bağlı maden ocaklarıyla yer üstündeki iş yerlerinde bu yılın ocak-mayıs döneminde iş kazalarında 821 kişi yaralandı, 1 işçi de hayatını kaybetti.

Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) bağlı maden ocaklarıyla yer üstündeki iş yerlerinde bu yılın ocak-mayıs dönemindeki iş kazalarında 821 kişi yaralandı, 1 işçi de hayatını kaybetti.

Alınan bilgilere göre, TTK'ya bağlı müessese müdürlüklerinden Kozlu, Karadon, Üzülmez, Amasra ve Armutçuk'taki maden ocaklarında göçük, nakliyat, patlayıcı madde, makine, elektrik ve malzeme taşınmasıyla yer üstünde nakliyat, makine ve elektrik işleri sırasındaki iş kazalarında yaralanan madenciler, tedavi edildi. Ocak-mayıs dönemindeki iş kazalarında genel müdürlükte 10, Kozlu'da 88, Karadon'da 394, Üzülmez'de 169, Amasra'da 67 ve Armutçuk'ta 93 olmak üzere 821 kişi yaralandı. Armutçuk Müessesesi maden ocağında 10 Mart'ta meydana gelen göçükte ise 1 işçi yaşamını yitirdi. Kurumda, yer üstünde bin 822, yer altında 7 bin 177 olmak üzere 8 bin 999 işçinin yanı sıra kadrolu ve sözleşmeli bin 702 memur çalışıyor.

 

(Haber: Anadolu Ajansı)