Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, 419 personelin çalıştığı Tat Metal Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de toplu iş sözleşme görüşmelerinin başlayacağını açıkladı. 28 Eylül 2015 tarihinde örgütlenme çalışmalarına başladıklarını ve kısa sürede bu çalışmaların tamamlandığını belirten Ercan konuya ilişkin yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

İLK OTURUM TARİHİ BELİRLENDİ

"Sendikamızın yetkili sendika olabilmesini sağlayan yeterli üyesi sayısı sonrası “Yetki Belgesi”  istemine ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yaptığı müracaat, ilgili bakanlığın kararı ile resmiyet kazanmıştır. Toplamda 419 personeli bulunan Tat Metal AŞ’de yasal olarak yetkisi kesinleşen sendikamızın, işveren kanadı ile yaptığı görüşmeler neticesinde de ilk oturum tarihi belirlenmiştir.

2 YILI KAPSAYACAK

11 Aralık 2015 tarihinde, Tat Metal AŞ’nin İstanbul’daki binasında gerçekleştirilecek Toplu Sözleşme Görüşmeleri 1 Kasım 2015 - 31 Ekim 2017 tarihleri arası olmak üzere 2 yılı kapsamaktadır. Gelinen noktada; gerek yetki talebimize itiraz etmeyen, gerekse kurulan diyaloglarda olumlu tavır ve tutum sergileyen başta Tat Metal AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Akın Tatoğlu olmak üzere şirket yöneticilerine, bu süre zarfında birlik ve beraberliğini koruyan üyelerimize teşekkür ediyoruz. “İnsana Sevgi, Emeğe Saygı” sloganını benimsemiş Türk Metal Sendikası olarak, başlayacak olan sözleşme sürecinde de işçi haklarının korunması, kuruluşun zarar görmemesi yönündeki hassasiyetimiz devam edecektir. Bu bağlamda, yapılacak Toplu İş Sözleşmesi’nin  üyelerimize, işveren kanadına ve camiamıza hayırlı, uğurlu olmasını diliyoruz"

ÇAYCUMA'DA HUKUKİ SÜREÇ SÜRÜYOR

Ercan ayrıca Çaycuma'da Gersan A.Ş.'de yetkili sendika olmaları yönünde girişimlerin devam ettiğini hatırlatarak, "Orada mahkeme süreci devam ediyor. Yetki tespit müracaatında bulunduk ancak işveren tarafından itiraz söz konusu. Süreci yakından takip ediyoruz" dedi.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)