TOBB, Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi ve ICC Milletlerarası Tahkim Divanı işbirliğiyle İstanbul’da düzenlenen ICC Türkiye Tahkim Günü Uluslararası Tahkim Konferansı, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TOBB Başkanı ve ICC Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile ICC Milletlerarası Tahkim Divanı Başkanı Alexis Mourre’nin açılış konuşmaları ile başladı.

Alanında uzman hakemler, kamu ve özel sektör ve oda ve borsaların hukuk müşavirleri, Yargıtay üyeleri, hâkimler, avukatlar ve akademisyenlerin katıldığı konferansta; ICC Tahkiminin genel özellikleri ve güncel gelişmeler, kullanıcıların etkin bir uyuşmazlık çözüm mekanizması olarak tahkime bakış açıları, Türkiye’de bugünkü tahkim ortamında yargının rolü, uluslararası tahkimde delil ikamesi usulüne ilişkin konular ele alındı.

Çaycuma TSO Başkanı Zekai Kamitoğlu konferans sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi: “iş dünyası için tahkimin önemi oldukça fazladır. Çünkü Sayın TOBB Başkanımızın da belirttiği gibi ticaret ve yatırım risk almayı gerektirir ve bir ihtilaf durumunda tarafsız, objektif, saygın, kuralları baştan net olarak konulmuş bir başvuru merciinin bulunmasının, tüm tarafları koruyan bir unsur olarak tahkime ihtiyaç duyulmaktadır. ICC Milletlerarası Tahkim kurulu da farklı ülkelerden özel sektör temsilcilerini bir çatı altında toplayarak, dünyada ticaretin artırılması ve ticaretin önündeki oldukça yararlı olmuştur.”