Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir  (ZTSO) Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya’nın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince (TOBB) düzenlenen Karadeniz Bölgesindeki oda ve borsalar istişare toplantısına katıldığı bildirildi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğindeki toplantıda oda, borsalar ve TOBB’un iş dünyası için yaptığı faaliyetler masaya yatırıldı.​ 

ZTSO’dan bu etkinlikle ilgili şu yazılı açıklama yapıldı:

Hisarcıklıoğlu istişarenin önemine işaret ettiği konuşmasında, oda ve borsa başkanlarından, gerçekleştirilen faaliyetleri ve oluşturulan imkânları üyeleriyle paylaşmalarını ve bilgilendirmelerde bulunmalarını istedi.

Toplantıda ekonomide yaşanan gelişmeler, Türkiye’de ve bölgede iş dünyasının röntgenini çeken anket çalışmaları ve özellikle son 6 ayda iş dünyası adına hükümetten neler talep edildi ve hayata geçirildiğine dair ayrıntılı sunumlar yapıldı. 

Hisarcıklıoğlu, büyüme rakamlarının moral verdiğini belirten konuşmasında, yıl sonuna kadar büyemenin devam edeceğini umduklarını belirtti. Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde başlayan istihdam çalışmalarına da değinerek, TOBB üyelerinin 6 ayda 1 milyon 200 kişiye iş imkanı sağladığını dile getirdi.

ZTSO Yönetim Kurulu Başkanı ise Metin Demir istişare toplantısının son derece olumlu geçtiğini  ifade ederek “Sayın Başkanımız bölgenin sorunları ve çözüm hususları konusunda bizler ile aynı düşüncede, bölgeyi çok iyi biliyor. Yılların deneyimi ile  acil çözümlenmesi gereken sorunları  karşılaştığımız güçlükleri çok iyi analiz edebiliyor. Çok verimli bir toplantıda bölgenin temsilcileri ile daha yakından diyalog sağladık. TOBB yönetimine teşekkür ediyoruz “dedi.