Zonguldak İli Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Necati Başar ve beraberindeki heyet, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu'yu TBMM'de ziyaret etti. 

Turpcu'ya 26. Dönemde Meclis'te gerçekleştireceği çalışmalar için başarılar dileyen ve Zonguldak’ın sorunlarının çözülmesi için CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu'dan destek isteyen Zonguldak İli Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği heyeti, konuyla ilgili olarak 'Zonguldak İli sorunları ve çözüm önerileri` hakkında hazırladıkları raporu Turpcu'ya sundular. Turpcu, raporu değerlendirerek, sorunların giderilmesi ve beklentilerin karşılanması için elinden gelen çabayı göstereceğini ifade etti.  

Bu görüşmenin ardından, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir ve beraberindeki heyet de Turpcu'yu makamında ziyaret etti. 

Yapılan ziyarette, ilin sorunları, iş dünyasının milletvekillerinden beklentileri, mevcut yatırım teşvik sistemi ile teşvik konusundaki beklentiler, Zonguldak limanının mevcut durumu, gelişim potansiyeli bunun Zonguldak'ın sosyal ve ekonomik gelişmesine sağlayacağı katkılar, TTK ve Rödovans sahalarının acil güncel sorunlarının giderilmesine yönelik konular ele alındıktan sonra, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Heyeti bu konularda hazırladıkları raporları CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu'ya sundular.

Turpcu raporları değerlendireceğini ve sorunların gündeme alınarak çözümü için gerekli katkıyı sunacağını söyledikten sonra şöyle devam etti: "Zonguldak'ın çözüm bekleyen sorunları var, bunların çözümü için hep birlikte çalışacağız. Özellikle yatırım ve sektörel teşvikinin artırılması ile ilgili beklentilerin olduğunu görüyoruz. Bu konudaki taleplerin yerine getirilmesine gayret edeceğiz. Hem üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirecek hemde verilen sözlerin takipçisi olacağız. Zonguldak'ın daha fazla zaman kaybına tahammülü yok, bunun için büyük bir gayretle çalışacağız" dedi.