Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası'nın dış ticareti geliştirme konusunda yaptığı çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında Ukrayna Kherson Vali Yardımcısı Kyrylo Serhieiev ve beraberindeki işadamlarından oluşan heyet Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

TİCARET VE TURİZM FIRSATLARI KONUŞULDU

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ın başkanlığında yapılan toplantıya Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Genel Sekreter Muharrem Sarıkaya, Zonguldak iş insanları katılım sağladı. Toplantıda Zonguldak ile Ukrayna arasında potansiyel ticaret ve turizm fırsatları masaya yatırıldı.

KARDEŞ ODA

Ziyaret hakkında açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, "Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası olarak dış ticaretimizi ve turizmimizi geliştirmeye yönelik çalışmalar yapmaktayız. Karadeniz'in karşı kıyısında bulunan Ukrayna ile de ticaretimizi ve turizmimizi geliştirme gayreti içerisindeyiz. Bilindiği üzere Odamız ile Kherson Ticaret ve Sanayi Odası kardeş oda. Rekabetin her geçen gün zorlaştığı günümüzde ticari işbirlikleri gerçekleştirerek, farklı ülkelerde yatırımlar yapabilecek, dış ticareti artıracak düzeye gelmek öncelikli hedeflerimiz arasında. Bu kapsamda Ukrayna Kherson Vali Yardımcısı Kyrylo Serhieiev ve beraberindeki iş insanları bizleri ziyaret etti. Bizler de Zonguldak Valimiz Sayın Erdoğan Bektaş ve Zonguldak Belediye Başkanımız Sayın Ömer Selim Alan’ı bu toplantıya davet ederek hep beraber Zonguldak için ne yapabiliriz diye konuşmak istedik.


"PLATFORMDA YER ALMALARINI SAĞLAMAK"

Amacımız yapılacak saha çalışmaları, iş gezileri ve ikili iş görüşmeleri, kamu ve özel sektör bilgilendirmeleri ile yatırımcıları teşvik ederek uluslararası platformda yer almalarını sağlamak, Zonguldak’ın dış ticaret hacmini genişletmek. Bu tarz işbirliği adımları, iş adamlarımızın ticari faaliyetlerinde yeni fırsatlar için vesile olacaktır. Toplantıda Ukrayna'nın özellikle Kherson’un iş ortamı, avantajlı yönleri, yatırım, ticaret ve işbirliği olanakları hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Limanımızın eskiden olduğu gibi aktif hale gelerek, Ukrayna ile olan ticaret hacmini arttırması yönünde atılabilecek adımları değerlendirdik.


ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK

Zonguldak ve Ukrayna-Kherson arasında ekonomik ilişkilerin ve turizmin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla, karşılıklı iş heyetleri oluşturup onları buluşturma fikri oluştu. Önümüzdeki günlerde bu konu hakkında çalışmalarımız olacak. Bizde ilimizin yetkilileri ve iş insanlarımızla Kherson’u ziyaret edeceğiz. Valimiz Sayın Erdoğan Bektaş ve Belediye Başkanımız Sayın Ömer Selim Alan’a katılımları ve destekleri için teşekkür ediyorum” dedi