Alaplı MYO’unda düzenlenen imza töreninde konuşan Alaplı MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr Rıfkı Henden de, İmzalanan protokolün 2 yıl geçerli olduğunu söyledi.

Okullar arasında her türlü kültürel, sanat, bilim ve spor alanlarında ortak çalışmalar yapılacağını anlatan Henden, şöyle dedi:

“Alaplı Anadolu Lisesi'nin ihtiyaç duyabileceği hizmet içi eğitim, eğitimin altyapısının iyileştirilmesi, öğretim süreçlerinin değerlendirilmesi, öğretim programının zenginleştirilmesi, seminer ve projeleri nitelik yönünden geliştirilmesi ve eğitim öğretim desteği sağlanması, sportif ve kültürel anlamda desteğin sağlanması konularında MYO tarafından uygun görülen şartlarda uzmanlık sağlanacaktır. Bu kapsamda MYO öğretim elemanlarınca Alaplı Anadolu Lisesi'nde taraflarca uygun görülecek koşullarda veri toplanabilecek, araştırma yapılabilecektir. Anadolu Lisesi öğrencilerinin okulun akademik ve araştırma birimlerini ziyaret etmesine ve birimlerde bulunan laboratuarların kullanılmasına Yüksekokul tarafından uygun görülen şartlarda da imkan tanınacaktır. Alaplı Anadolu Lisesi öğrencileri ve Öğretmenleri MYO kütüphanesinden kitapları yerinde inceleyerek, yararlanabilecekler. Taraflarca uygun görülen konu yer, zaman ve şartlar MYO öğretim üyeleri tarafından Alaplı Anadolu Lisesi öğrencilerine seminer verilebilecek. Alaplı Anadolu Lisesi'nde bilim eğitimini geliştirmek amacıyla yapılacak çalışmalarda oluşturulacak komisyonlara MYO tarafında uygun görülen etkinliklerde personel desteği sağlanacaktır. Alaplı Anadolu Lisesi öğrencilerinin Yüksekokulun düzenleyeceği bilim, spor ve kültürel etkinliklere katılması ne uygun görülen etkinliklerde MYO’dan  Alaplı Anadolu Lisesi'ne konuşmacıların gelmesine imkan sağlayacaktır. Alaplı MYO, Alaplı Anadolu lisesi tarafından ulusal ve uluslararası kaynaklardan finanse edilmek üzere ortak proje önerileri hazırlanması, yürütülmesi, uluslararası programlar birlikte proje sunulması hususlarında taraflarca uygun görülen çerçeve kapsamda işbirliği yapılabilecektir.”

Alaplı Anadolu Lisesi Müdürü Cevat Çevik, de, Üniversiteyle böyle bir protokol imzalanmasından dolayı okul adına çok mutlu olduklarını belirterek, öğrencilerimizin MYO imkanlarından faydalanması öğrencilerimiz gelecekleri açısından çok faydalı olacağını düşünüyorum.” İfadesini kulandı..