AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’u TBMM’de ziyaret eden Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci ve Sendika Şube Başkanları yeni dönemin hayırlı olmasını dilediler. Milletvekili Tunç’la bir süre sohbet eden Sendika yöneticileri TTK’ya işçi alımı noktasında gerekli çalışmanın yapılmasını ve bu konuda bölge milletvekillerinden destek beklediklerini ifade ettiler.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’ta GMİS yöneticilerine ziyaretleri için çok teşekkür ederek, TTK’yı sadece kömür üreten bir işletme olarak görmediklerini, Zonguldak ve Bartın’ı kapsayan sosyal bir proje olarak olaya baktıklarını ve bu anlamda TTK’nın yaşatılması, zarardan kurtarılması ve bölgenin ekonomisinde lokomotif olarak devam etmesini istediklerini söyledi. Milletvekili Tunç, TTK’ya işçi alımı ile ilgili taleplerle ilgileneceklerini belirterek, TTK’nın üretiminin artması, zarar eden bir kurum olmaktan çıkarılması için hükümet olarak mekanizsyon sistemini pilot uygulama olarak Amasra’da başlattıklarını ve bu uygulamanın TTK’nın Zonguldak’taki müesseselerinde de yaygınlaştırılması gerektiğini bu konuda da çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci ve şube başkanları ziyaretin anısına AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’a madenci heykeli hediye ettiler.