**Türk Metal Sendikası  Kdz. Ereğli Şube yöneticileri, yönetim kurulu üyeleri ile  baş temsilci ve  işyeri temsilcileri  yaptıkları ortak açıklamada, ilçe belediye başkanı ve CHP adayına çok sert tepki gösterdiler.

 

**Ortak açıklamada,  Şube Başkanları Yusuf Ziya Odabaş’a sahip çıkan Türk Metalin yöneticileri  belediye başkanının seçim konuşmaları ile ilgili olarak “Bırakın bir belediye başkanını, sade vatandaşımızın dahi ağzına almaması gereken çirkin kelimeleri sarf edebilen zat”  dediler.

 

**Şube başkanına tam destek veren açıklamada,Erdemir’deki iş yerlerini mühürleyerek ekmeğimizle oynama cüreti gösteren, çalışanların ve Ereğli halkının faydalandığı sosyal tesisleri mühürleyen, verdiği talimatla Sendika şube binamıza siyah çelenk koyduran  şahsa yönelik tepki içeren gerçekleştirdiğimiz protesto yürüyüşüdür” denildi.

 

AÇIKLAMADAN BAŞLIKLAR:

 

‘EKMEĞİMİZLE OYNAMA CÜRETİNİ GÖSTEREN’

 

* Gerek aldığımız aile terbiyesi, gerekse Türk Metal Sendikamızın konumu itibarıyla, bir kişi tarafından yapılan bu tür saldırıların durmasını sabırla bekledik.

 

 

* Bu duruş ve davranış, Ereğli’de de; başta Şube Başkanımız Yusuf Ziya Odabaş olmak üzere beraberinde bizler ve Erdemir işçisi üyelerimizde de aynı şekildedir.

 

 

*  Bölgemizin haklı menfaatleri doğrultusunda, başkanımız Odabaş’ın belirlediği çizgide tek vücut olarak yürümeye devam ediyoruz.

 

 

Kendi personeli gibi kullandığı partisinin ilçe başkanı vasıtasıyla sendikamıza dil uzatması, ne değerli başkanımız Yusuf Ziya Odabaş’a, ne de  1600 derecede sıcaklığa ulaşan ateşin karşısında ekmeğini çıkaran Erdemir işçisi ile olan birlik ve bütünlüğümüzü bozamaz.

 

Bugün, halkına hesap veremeyen, kalkıp, ülkemizin ve bölgemizin en güçlü sivil toplum örgütüne hesap soramaz.

 

 

*  Böylesine birlik ve bütünlük içinde olan 50 yıllık Çınarı, değil  belediye başkanı, bir avuç yandaşları asla yıkamaz.

 

 

* Biz. Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şube Yöneticileri ve İş Yeri Temsilcileri  olarak; Unutulmasın ki; Türk Metal Sendikası bir bütündür. Genel Başkanından en alt kadromuza kadar uzanan, “işçi ile şube yönetimiyle, temsilcisiyle sorunum yok, genel başkan kardeşim gibidir” şeklindeki gerçeği yansıtmayan söylemleri, sadece şube başkanımız Sayın Odabaş’ı değil, yönetim kadromuzu, temsilcilerimizi bağlamaktadır.

 

 

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’a ilişkin geçmiş yıllarda sarf ettiği olumsuz söylemlerin kayıtları hala elimizde mevcuttur. Bu nedenle Sayın Belediye Başkanı ile bir grup yandaşının gündeme taşımaya çalıştığı söylemlerine yönetim kurulu üyeleri olarak en sert tepkiyi verdiğimizin bilinmesini istiyoruz.

 

 

Şunu da bilmeli ki, Sayın Başkanımız Yusuf Ziya Odabaş’ın, Erdemir işçisi başta olmak üzere Ereğli halkına zarar veren belediye başkanı ile kişisel hiçbir sorun ve girişimin bulunmadığını da çok iyi biliyoruz. Şunu da çok iyi biliyoruz ki, “yanımda olmayan kötüdür” mantığı ile hareket eden bir belediye başkanının, bu tür sataşmaları kamuoyunda artık dikkate alınmamaktadır.

 

 

*  Yusuf Ziya Odabaş’a bağlılığımızı bildirirken, bundan sonra toplumu kavga ortamına çekmek için çaba gösteren Ereğli’nin bugünkü belediye başkanına asla prim yaptırmayacağımızı, toplumun büyük kesiminin de benimsediği gibi; artık ilçenin bir değişim yaşaması için elimizden geleni yapacağımızı ifade ediyoruz.

 

 

Haber Merkezi: Kdz. Ereğli’de seçim çalışmaları sırasında  Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş hakkında çeşitli konuşmalar yapan CHP’nin Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın açıklamalarına yanıt sendikanın şube  icra kurulu,  yönetim kurulu  ve  baştemsilci ile temsilcilerinden geldi.

Yapılan ortak açıklamada, Şube Başkanı Odabaş’a tam destek verilirken, Posbıyık’ın kendilerini kavga ortamına çekmek istediğinin farkında olduklarını belirttiler.

 

Sendikanın açıklamasının tam metni şöyle:

 

“Son günlerde, Sayın Belediye Başkanı tarafından, Türk Metal Sendikamızın değerli başkanı Sayın Yusuf Ziya Odabaş’a yönelik asılsız, mesnetsiz ifadeler içeren şekilde eleştiriler yapılmaktadır.

 

Gerek aldığımız aile terbiyesi, gerekse Türk Metal Sendikamızın konumu itibarıyla, bir kişi tarafından yapılan bu tür saldırıların durmasını sabırla bekledik.

 

Ancak, 20 yıldır kavga ile beslenen, zaman zaman bundan vazgeçtiğini sandığımız sürelerde desteğimizi de alan belediye başkanı, ne yazık ki Erdemir işçilerimizle oluşturduğumuz gücün büyüklüğünü bozabilmek, bölüp, parçalayabilmek için durmak bir yana, söylem ve tehdit de açıklamalarını arttırmıştır.

 

Bu gelişmeler ışığında, çok değerli Şube Başkanımız Yusuf Ziya Odabaş’ın ısrarla durun demesine rağmen, gerek şahsını, gerekse sendikamızı ve çalışanlarımızı böylesine ‘acımasızca’ eleştiren, bırakın bir belediye başkanını, sade vatandaşımızın dahi ağzına almaması gereken çirkin kelimeleri sarf edebilen zat’a karşı böyle bir açıklama yapmamız zorunlu olmuştur.

 

Bugün 50 Yıllık Çınar, güçlenen gövdesi ile birlikte çoğalan dallarıyla daha nice 50-100 yıllara ulaşacaktır.

 

Bugün, Sayın Genel Başkanımız Pevrul Kavlak başta olmak üzere, genel merkez yöneticilerimiz, ülke genelindeki şube başkanlarımız ve yöneticilerimiz, emeğin ve emekçinin hakkını korumayı “kutsal” saymakta, işçiden aldığı güçle de toplumsal çıkarlar için mücadele etmektedir.

 

Bu duruş ve davranış, Ereğli’de de; başta Şube Başkanımız Yusuf Ziya Odabaş olmak üzere beraberinde bizler ve Erdemir işçisi üyelerimizde de aynı şekildedir.

 

Başkanımız ve bizler, Sendikal yaşamda bir numara olan Türk Metal ilkeleriyle sendikal faaliyetlerimizi sürdürürken; her zaman üyelerimiz olan işçi arkadaşlarımızla omuz omuza mücadelemizi veririz.

 

Bunun en bariz örneği de; Erdemir’deki iş yerlerini mühürleyerek ekmeğimizle oynama cüreti gösteren, çalışanların ve Ereğli halkının faydalandığı sosyal tesisleri mühürleyen, verdiği talimatla Sendika şube binamıza siyah çelenk koyduran  şahsa yönelik tepki içeren gerçekleştirdiğimiz protesto yürüyüşüdür.

 

Türk Metal Sendikası, en üst makamında, en alt birimine kadar bütünlüğünü, gücünü korumasını bilen, bu gücü gerektiğinde de çok iyi kullanmasını bilen yapıya sahiptir.

 

Tıpkı bugünlerde olduğu gibi; bölgemizin haklı menfaatleri doğrultusunda, başkanımız Odabaş’ın belirlediği çizgide tek vücut olarak yürümeye devam ediyoruz.

 

Eğer bu uğurda verilecek hesap varsa, bunu da hep birlikte vermeye hazırız. Ancak, hesabın kim tarafından sorulacağı da son derece önemlidir.

 

Bugün, halkına hesap veremeyen, kalkıp, ülkemizin ve bölgemizin en güçlü sivil toplum örgütüne hesap soramaz.

 

Daha düne kadar bizlere övgüler yağdıran; destek almak amacıyla bir çok siyasi parti gibi sendikamıza gelen veya gelmek isteyen şahsın, bugün ise kendi personeli gibi kullandığı partisinin ilçe başkanı vasıtasıyla dil uzatması, ne değerli başkanımız Yusuf Ziya Odabaş’a, ne de  1600 derecede sıcaklığa ulaşan ateşin karşısında ekmeğini çıkaran Erdemir işçisi ile olan birlik ve bütünlüğümüzü bozamaz.

 

Bugün, Ereğli’de her türlü sosyal faaliyette yer alan, çeşitli kurum ve kuruluşlara destek olan, yardımlarda bulunan; ancak bunları “hayır işleri gizlidir” ilkesiyle kamuoyuyla bile paylaşma gereği duymana Türk Metal Sendikamızda, çok değerli başkanımız, sendika bünyesinde yapığı icraatları da yönetimimiz ve Erdemir işçileri ile paylaşarak yapma özelliğe sahiptir.

 

Bu yapısıyladır ki; Erdemir işçisi tarafından büyük bir bağlılıkla savunulur, sevilir, sayılır ve kollanır. Kaldı ki, son dönemlerde üyelerimizin her fırsatta sendika binamıza gelerek, değerli başkanımızla görüşmeleri en somut örneklerden biridir.

 

Böylesine birlik ve bütünlük içinde olan 50 yıllık Çınarı, değil  belediye başkanı, bir avuç yandaşları asla yıkamaz.

 

Şu çok iyi bilinmelidir ki;

 

Türk Metal Sendikası Şube başkanının, şube yöneticilerinin hatta her bir dalı olan işçilerinin verilemeyecek en küçük bir hesabı yoktur.

 

Onun içindir ki başkanımız Odabaş, işçi arkadaşlarımıza hitabında, “Allah beni sizlerin karşısına verilemeyecek bir hesapla çıkarmasın” der.

 

Ancak, aynı durum, bugün makamları kullanarak insanlar üzerinde baskı, korku, tehdit oluşturanların, yarın bu görevlerinden ayrıldıklarında veremeyecekleri çok sayıda hesapları olacağını da biliyoruz.

 

Ereğli’nin 20 yılını heba eden bir anlayışın, nasıl bir lüks ve bolluk içinde yaşadığı bilinirken; her üyemiz ile her insanımızın ulaşabildiği ev ve araba olanaklarını kendisine ‘siyasi konu’ edebilen bir zihniyeti varın siz düşünün.

 

Biz. Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şube Yöneticileri ve İş Yeri Temsilcileri  olarak;

Unutulmasın ki; Türk Metal Sendikası bir bütündür. Genel Başkanından en alt kadromuza kadar uzanan, “işçi ile şube yönetimiyle, temsilcisiyle sorunum yok, genel başkan kardeşim gibidir” şeklindeki gerçeği yansıtmayan söylemleri, sadece şube başkanımız Sayın Odabaş’ı değil, yönetim kadromuzu, temsilcilerimizi bağlamaktadır. Kaldı ki, Belediye Başkanının, Sayın Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’a ilişkin geçmiş yıllarda sarf ettiği olumsuz söylemlerin kayıtları hala elimizde mevcuttur. Bu nedenle Sayın Belediye Başkanı ile bir grup yandaşının gündeme taşımaya çalıştığı söylemlerine yönetim kurulu üyeleri olarak en sert tepkiyi verdiğimizin bilinmesini istiyoruz.

 

Şunu da bilmeli ki, Sayın Başkanımız Yusuf Ziya Odabaş’ın, Erdemir işçisi başta olmak üzere Ereğli halkına zarar veren belediye başkanı ile kişisel hiçbir sorun ve girişimin bulunmadığını da çok iyi biliyoruz. Şunu da çok iyi biliyoruz ki, “yanımda olmayan kötüdür” mantığı ile hareket eden bir belediye başkanının, bu tür sataşmaları kamuoyunda artık dikkate alınmamaktadır.

 

Sendikamız Türk Metal’e, çok değerli genel Başkanımız Pevrul Kavlak’a ve Ereğli Şube Başkanımız Yusuf Ziya Odabaş’a bağlılığımızı bildirirken, bundan sonra toplumu kavga ortamına çekmek için çaba gösteren Ereğli’nin bugünkü belediye başkanına asla prim yaptırmayacağımızı, toplumun büyük kesiminin de benimsediği gibi; artık ilçenin bir değişim yaşaması için elimizden geleni yapacağımızı ifade ediyoruz.”

 

 

 

METİN ERCAN    SEDAT TAŞDELEN

                                   ŞUBE SEKRETERİ             ŞUBE MALİ SEKRETERİ

 

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

MEHMET KARAKAYA

SONER USLUBAŞ

BAYRAM ALDIRMAZ

HAKAN ESKİBİNA

MUHAMMET KÖROĞLU

NACİ BAYSAN

 

BAŞ TEMSİLCİLİ YAKUP YILMAZ VE İŞ YERİ TEMSİLCİLERİ

 

 

 

ÖNDER'İN NOTU: Sahte isimlerle kişi hak ve özgürlüklerine saldıran, doğruluğu kanıtlanmamış çeşitli iddiaları öne sürenlerin yorumlarını yayımlamıyoruz/yayımlamayacağız.