Türk Metal Sendikası ile ERDEMİR arasında 4 bin 700 çalışanı kapsayan toplu iş sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlandı.



Türk Metal Sendikası ile Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) arasında 4 bin 700 çalışanı kapsayan 26. dönem toplu iş sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlandığı bildirildi.

Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi'nden yapılan yazılı açıklamada, grev kararı alınan ERDEMİR'de işveren adına görüşmeleri sürdüren Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Ankara'da bir araya gelindiği belirtildi. 

Erdemir işçilerinin saat ücretlerine ilk 6 ay için 2 lira 20 kuruş artışa tarafların el sıkıştığı belirtilen açıklama şu şekilde:

"Varılan anlaşma sonucunda Erdemir işçilerinin saat ücretlerine ilk 6 ay için 2 lira 20 zam alınırken 2, 3 ve 4'ncü aylar için ise enflasyon oranında artış sağlandı. Sosyal haklarda yüzde 13 oranında zam alınan görüşmelerde Erdemir, tamamlayıcı sağlık hizmetlerinde ise ayakta ve yatarak tedaviyi kabul etti. Şirkette çalışan 4 bin 700 üyemize maaş promosyonları ise ilk yıl 300, ikinci yıl da 300 olarak ödenecek"

Toplantıya Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odaaş, Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan'ın yanı sıra Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) Genel Müdürü Süleyman Savaş, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Özcan Özdilek'in katıldığı belirtildi.



Erdemir işçileri de sendikanın lokalinde gelişmeleri yakından takip etti.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)