**Zonguldak Valisi Ali Kaban, AKP Milletvekili Özcan Ulupınar, dönemin İlçe Kaymakamı İbrahim Çay, Kdz. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Ulusoy, Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, Erdemir Genel Müdürü Sedat Orhan’ın da bulunduğu açılış töreninde; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın yaptığı bu açıklamanın gerçekleşmesi yönünde hiç bir adım atılmaması ve Erdemir'in konuyla ilgili sessizliğe bürünmesi "cayıyor mu yoksa?" sorusunu gündeme getirdi.

** Erdemir'in Bekar Lojmanları ile Eğitim Müdürlüğü binalarını Metalürji Fakültesi kurulması için söz verdiğini Zonguldak Valisi Ali Kaban da doğrulamıştı. Vali Kaban da olaydan duyduğu mutluluğu şöyle ifade etmişti: “Bölgemizde bir metalurji fakültesi kurulması yönünde Erdemir konuya çok sıcak yaklaştı ve şuanda bu konuda yeni bir çalışma başlatıldı. Sanıyorum hayal ettiğimiz gerçekleşir ise Türkiye'nin sayılı fakültelerinden birisi gerçekleşmiş olacak. Bunun için her türlü mekan desteği dahil olmak üzere bu desteği bize verdiler,

vermeyi de taahhüt ettiler. Bütün bunları Erdemir'in mantıklı bir şekilde birşey götürebilirsek bölgemiz için sonuç getirecek bir kısım çözümler ile gidebilirsek elinden geleni yapıyor.”


**OYAK ve Erdemir Yönetim Kurulu Başkanlarının da katıldığı törende "günün haberi" olarak açıklanan bu 
tarihi ve önemli karar ile ilgili 

 olarak kamuoyunun büyük beklentileri devam ediyor. O tarihten bugüne kadar Erdemir tarafından konuyla ilgili hiçbir açıklama yapılmaması ve derin bir sessizliğinin devam etmesi ise farklı ve olumsuz yorumları gündeme taşıyor. Ereğli kamuyoyu adına soruyoruz: "Erdemir söz verdiği gibi Metalürji Fakültesi'ni kuracak mı, kurmayacak mı?"


Haber: Eyüp Bektaş


KONUYLA İLGİLİ DİĞER HABER VE YORUMLARI OKUMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKLERİ TIKLAYABİLİRSİNİZ.
DİKKATLER ERDEMİR'İN SÖZÜNE KİLİTLENDİ
ERDEMİR METALÜRJİ FAKÜLTESİ KURACAK
IŞIKLI İMZA