Ulaştırma Bakanlığı Bolu 13. Bölge Müdürlüğü verileri açıkladı. Ereğli-Alaplı karayolu Göktepe mevkisinde bulunan kantara yılın ilk 6 ayında 189 bin 971 araç giriş yaparken kontrol edilen 368 araca ise 750 bin TL tutarında cezai işlem uygulandı.

 

Kdz. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, Ereğli-Alaplı karayolu Göktepe mevkisinde bulunan kantardan günlük bin 55 aracın geçtiğini açıkladı. Civelek, Ulaştırma Bakanlığı 13. Bölge Müdürlüğünden 1 Ocak 2013 ile 1 Temmuz 2013 tarihleri arasındaki kantara giriş yapan araç sayısının yanı sıra cezai işleme maruz kalan araç sayısını talep ettiklerini söyledi.

 

GÜNLÜK BİN 55 ARAÇ GİRİŞ YAPIYOR
Civelek, Önder Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamasında, “Ereğli-Alaplı karayolu Göktepe mevkisindeki Ulaştırma Bakanlığı Bolu 13. Bölge Müdürlüğü sorumluluğundaki kantardan 1 Ocak ile 1 Temmuz 2013 tarihleri arasında toplam 189 bin 971 araç kantara giriş çıkış yapmış. Bu rakam doğrultusunda aylık 31 bin 661 günlük ise 1.055 araç kantara giriş çıkış yaptığı net olarak tespit edilmiştir. Bu rakam gerçekten de çok ciddi bir rakamdır. Ereğli’de bulunan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarının yanı sıra Kandilli’deki kömür işletmeleri, Organize Sanayi Bölgesi’nin bulunması bu rakamın yüksek olmasının nedenidir. 

 

RAKAMLAR ÇOK BÜYÜK
Yine ticari araçlar da artık kantarda kontrol edilmektedir. Alınan rakamlara göre ilk 2012 yılında SRC belgesi olmayan, araç muayenesini yaptırmayan, taşınan malzemenin irsaliyesini kesmeyen, fazla yük taşıyan 1277 araca 1 milyon 900 bin 284 TL cezai işlem uygulanmıştı. İlk 7 aylık verilerde ise kontrol edilen 368 araca 750 bin TL tutarında ceza kesildi. Bu rakamlar çok büyük rakamlardır” dedi.

 

“KANTAR BURADAN KALDIRILSIN”
Civelek, Ereğli-Alaplı karayolunda bulunan kantarın Akçakoca ilçesine kaydırılması yönünde çalışmalar yapıldığını ve herhangi bir sonuç alamadıklarını da hatırlatarak, “Bölge milletvekillerimiz de bu konuda yoğun bir çabayı uzun yıllardır sarf ediyor. Biz biran buradaki kantarın kaldırılmasını ve Akçakoca ilçesine kaydırılmasını istiyoruz” sözleri ile konuştu.