Zonguldak'ta bir özel maden ocağı işletmecisinin işçilerine maaşlarını düzgün ödemediği ve bu nedenden dolayı da, işçilerin üretimden gelen güçlerini kullanarak ocağa girmedikleri bildiriliyor. Haber Merkezimize konuyla ilgili gönderilen iletide, Kasım ayından bu yana maaş alamadığını söyleyen işçiler kamuoyu ile şu bilgileri paylaştı:

 " Yıllardır yerin metrelerce altında sömürünün merkezlerinden olan maden işçilerini zor durumda bırakmaktadır. İşçilerin birçoğunun ödemesi gereken ücretler, kiralar ve bakması gereken bir ailesi bulunduğunu unutmaktadırlar. Yıllarca maden işçilerini açlık sınırında maaş vererek çalıştıranlar sözde işçilerini düşündüklerini söylerek Çalışma Bakanlığına ve Enerji Bakanlığına şirin gözükmek için işçileri kullanarak yapmadıklarını bırakmayanlara bu sefer en güzel cevap işçilerden geldi.

Geçtiğimiz hafta Cuma(05.02.2016) günü 16 vardiyasından itibaren maden işçileri ocağa girmeyerek üretimi durdurdular. Tek talepleri geçmişte verilmeyen 3 aylık maaşlarının verilmesi.

Görüştüğümüz maden işçileri süreci şöyle anlatıyor:

“Aylardır bizi oyaladılar, bugün yatıracağız yarın yatıracağız derken bıçak kemiğimize dayandı ve ücretler yoksa üretimde yok diyerek üretimi durdurduk. Ve bu 3 aylık süre içerisinde bize sadaka verircesine bazen 100’er TL bazen de 500’er TL para aldık. Bu parayı verdikten sonrada gelin artık devam edin, bu şekilde paranızı ödeyeceğiz denildi. Ancak bizde, bizi şimdiye kadar hor gören bizim üzerimizden varlığına varlık katanlara üretimi durdurarak en güzel cevabımızı verdik.” 

ÜCRETLER VERİLMEZSE YETKİLİ YERLERE ŞİKÂYETTE BULUNULACAK!

Maden işçileri Ücretlerimiz verilmediği takdirde yetkili yerlere şikayette bulunacağını da bildiriyor ve şöyle ekliyorlar:

“Geçen bu 3 aylık süre içerisinde hiçbir yere şikâyette falan bulunmadık. Ama bıçak kemiğe dayanana kadardı. Artık bu adaletsizliği bu hukuksuzluğu her yerde duyuracağız. İlk işimiz İŞKUR’a şikayette bulunmak olacak. Ve ondan sonraki aşamaları da arkadaşlarımızla beraber görüştükten sonra kararlaştıracağız.  “