Genel Maden İşçileri Sendikası’nın (GMİS), Zonguldak’ın Kurtuluşu’nun 95. Yıldönümü ve Uzunmehmet’in Kömürü Buluşunun 187. Yılı etkinlikleri kapsamında 21 Haziran 2016 tarihinde Saat: 14.00’te GMİS Şemsi Denizer Salonu’nda “TAŞKÖMÜRÜ VE DEMİR-ÇELİK PANELİ” düzenleyeceği bildirildi.

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci’nin yöneteceği ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sencer İmer ile Bülent Ecevit Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuri Ali Akçin’in konuşmacı olarak katılacağı panelde, Zonguldak Maden Havzası’nın geçmişi, bugünü değerlendirilip  geleceğe ilişkin öneriler tartışılacak.

Sendikadan konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

Protokolün, milletvekillerinin, belediye başkanlarının, işçi ve memur sendikalarının, sivil toplum örgütlerinin, meslek örgütlerinin, siyasi parti yöneticilerinin, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclislerinin üyelerinin, mahalle ve köy muhtarlarının davet edildiği panel için hazırlıklar tamamlandı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseseleri ziyaret eden GMİS Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, maden işçilerini ve ailelerini panele ve yürüyüşe davet etti.

Şehir merkezine pankartlar ve bilboardlara afişler asılarak Zonguldak halkı da panele davet edildi.

Panele katılanlar, panel sonrasında Zonguldak’ın Kurtuluş Günü nedeniyle saat: 17.00’de gerçekleştirilecek olan kortej yürüyüşüne topluca katılacaklar.

Ayrıca çalışma saatleri nedeniyle panele katılamayacak olan maden işçileri saat: 17.00’deki yürüyüşte yerlerini alacaklar.