Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında taşeron firmada çalışırken işten çıkarılan işçiler, "işe iade" davasını kazanmalarına rağmen işe alınmamalarına tepki gösterdi.

TTK Genel Müdürlüğü önünde toplanan yaklaşık 70 işçi, muvazaalı (danışıklı) davasını kazanmalarına rağmen işe alınmamaları gerekçesiyle eylemi başlattı. İşçiler, işe alınmaları için kurum yetkililerine dilekçe verdi.



İşçi temsilcisi Ayhan Gökgöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında taşeron firmada çalışırken işten çıkarıldıklarını anımsattı. 

Mahkemece çalıştıkları firmanın kurumun alt iş vereni olduğunun tespit edildiğini iddia eden Gökgöz, şöyle konuştu:



"Yıllardır ekmeğimiz, emeğimiz ve memleketimiz için mücadelemize devam ediyoruz. TTK'ya işe iade davası açan 33 arkadaşımızdan 23'ü kurumda işe başladı. Geri kalan arkadaşlarımıza sizleri işe almıyoruz dendi. Almama sebebi heyete takılan arkadaşlarımızın ocakta çalışmaya elverişli olmamalarıymış. Yetkililere, '10 arkadaşımızı hariciye elemanı olarak işe alın' dedik. Bizi dikkate almadılar ve bir şekilde arkadaşlarımızın iş akdini fesih ettiler. Bugün burada kuruma dilekçelerimizi verdik. Bu gece Ankara’ya gideceğiz. Başbakanımız veya ilgili bakanlarımızla görüşmeye çalışacağız. Burada bulunan tüm arkadaşlarım muvazaadan doğan alacaklarından feragat edip kuruma işbaşı yapmak için yıllardır mücadele ediyorlar. Davamızın takipçisiyiz ve yarın mahkeme kararlarıyla derdimizi anlatacağız."

Basın açıklamasının ardından toplanan imzalar, kurum yetkililerine teslim edildi.


AA