İl Genel Meclisinin 2016 yılı bütçe görüşmelerinde AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Rıfkı Gültekin'in konuşmaları damga vurdu. Gültekin, 2015 yılında 19 milyon TL’nin meclis kararı olmadan Özel İdare tarafından harcandığını belirterek, "Maliye Bakanlığı’ndan gelen toplam 19 milyon TL Mecliste görüşülmedi. Meclisin hak kullanımı gasp edilmiştir" sözleri ile tepki gösterdi.

Zonguldak İl Genel Meclisi Kasım ayı 20’nci birleşimi Vacit Durdubaş başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste 20 gün boyunca süren 2016 yılı Özel İdare bütçesi görüşmeleri sona erdi. Meclis, bir önceki birleşimin tutanak özetinin okunup onaylanmasıyla başladı. Gündemin 3’üncü maddesinde; İl Özel İdaresi’nin 2016 yılı bütçe tasarısıyla ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu’nun harcama birimleri bazında hazırladığı 27 sayılı raporunun, gelir cetveli, ayrıntılı harcama programı yılı finans programları görüşüldü.

GÜLTEKİN SÖZ ALDI

Gelir cetvelleri ilçe ilçe okunarak oylamaya sunuldu ve oybirliğiyle kabul edildi. AK Parti Meclis Üyesi Rıfkı Gültekin, bütçe ile ilgili söz alarak,meclisin onayı olmadan para harcandığını iddia etti. Gültekin, "Maliye Bakanlığı’ndan gelen toplam 19 milyon TL Mecliste görüşülmedi. Bu para Özel İdare kararıyla harcanmıştır. Bunu Zonguldak kamuoyu ile paylamak istiyorum. Meclisin hak kullanımı gasp edilmiştir. Bunu protesto etmek babıyla da çekimser oy kullanacağımı beyan ediyorum” diyerek tepki gösterdi.

"AMACIMIZ HİZMET ETMEKTİR”

Meclis Başkanı Vacit Durdubaş ise, Gültekin’in bütçe için önceden “evet” oyu kullandığını belirterek,şunları söyledi: “20 günlük Meclis çalışmalarımız sona erdi. Bütçenin hazırlanmasında emeği geçen bütün Meclis üyelerine, Plan ve Bütçe Komisyonu’na, daire müdürlerime, çalışanlara ve bizi bu çalışmalarda takip eden basın mensuplarına şükranlarımı sunuyorum.İl Genel Meclisimiz bütçenin hazırlanmasında yoğun bir çaba sarfetmiş, ilimizin sorunları ve yapılması gereken işleri noktasında iyi bir çalışma sergilemiştir. En rantabl şekilde bütçe hazırlanmış, inşallah bununda çalışmalara yansıyacağını umut ediyorum.Önümüzdeki günlerde ilçelerimiz ve köylerimizin sorunlarını çözmek noktasında birlik ve beraberliğimiz devam ederek, bütçenin uygulama aşamasında özel idareye ve daire müdürlerine çok görevler düşüyor. Bütçede yazılı işlerin tamamlanması noktasında elbirliği ile çalışmak gerekiyor. Mecliste birlik ve bütünlüğümüzü bozmadan ilimiz meselelerine birlikte karar vereceğiz. Önemli olan siyasetin ötesinde ilimize hizmet etmektir. Gün, birlik ve beraberlik günüdür, memleketimize hizmetin iyisini yapma günüdür. Bütçemizin ilimizin yarınlarına ışık tutacağına inanıyorum. 2016 yılı bütçesi Zonguldak'ımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.”

Bir dahaki toplantının 1 Aralık 2015 Salı günü yapılması kararıyla Meclis sona erdi.

 

(Haber Merkezi)