MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Velioğlu Kardemir Genel Müdürü Fadıl Demirel’e yaptığı ziyarette, tek elden kömür satışı konusundaki görüşlerini aktardı.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Velioğlu’nun; yeni dönemde Zonguldaklı Maden Şirketlerinin kurdukları MESİAD çatısı  altında tek elden Kardemir’e koklaşabilir kömür verme taleplerini ilettiği belirtilerek kamuoyu ile şu bilgiler paylaşıldı:

KOKLAŞABİLİR KÖMÜR TALEBİ ARTTI

Kardemir olarak yerli kömür üretimini her zaman desteklemekten yana olduklarını ve Zonguldak Havzasında üretilen koklaşabilir kömüre ihtiyaçları olduğunu belirtmiştir. Demirel ayrıca KARDEMİR A.Ş. olarak 1.000.000 ton olan üretim kapasitelerinin 3.000.000 tona çıkarıldığını ve bunun yanında 950.000 ton olan koklaşabilir kömür ihtiyacının yıllık 1.700.000 tona çıktığını ifade etmişlerdir.

 

MESİAD olarak bu durumun havzanın koklaşabilir kömür üretiminin artması için tetikleyici bir unsur olacağını düşünmekteyiz. MESİAD kanalıyla tek elden Kardemir’e kömür satışının organize edilmesi durumunda bazı aracı firmaların bu tür büyük pazarlarda kalite kirliliği ve fiyat kargaşası oluşturma riskleri de ortadan kalkacaktır.

ÇATES DE GÜNDEME GELDİ

 

Genel Müdür Fadıl Demirel yönetiminde çok başarılı büyüme projelerine imza atan KARDEMİR A.Ş. önümüzdeki dönemde, biz özel sektör madencilerini ve MESİAD’ı aynen TTK’yı gördüğü gibi ciddi bir sektör paydaşı olarak yanında görmek istemektedir. Bu yüzden MESİAD ile başlatmış olduğumuz bu oluşum, enerji ve ağır sanayi sektörlerinde kurumsal düzeyde bir oyuncu olarak ÇATES Özelleştirme sürecinde yer alarak, ÇATES’in Zonguldak’ta kalabilmesini sağlayabilmek için yoğun bir çaba sarf etmeyi hedeflemektedir.