Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, 2015 Yılı Mazot Gübre ve Toprak Analizi Desteği Müracaatlarının uzatıldığını belirtti.

Türkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mazot Gübre ve Toprak Analizi Desteği Müracaatları 29 Nisan 2016 tarihine kadar uzatıldığını ifade etti.

Birliğimiz ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız arasındaki yazışma ve görüşmeler sonucu sürenin uzatıldığını ifade eden Türkoğlu, şunları kaydetti:
“Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar’ın gayretleri ile mazot, gübre, toprak analizi desteği işlemlerini yaptıramayan çiftçilerimiz 29 Nisan 2016 mesai bitimine kadar işlemlerini yaptırabilecekler. Çiftçilerimizden bazıları yurt dışında, bazıları hastanelerde tedavi görüyor. İşlemlerini yaptıramayan çiftçilerimiz için süre uzatıldı. İlçemizde 150 civarında çiftçimiz müracaatlarını yaptıramadılar. Özelikle gurbette yaşayan çiftçilerimiz köylerindeki bir yakınına vekalet verebilirler. Vekaletname alan kişilerde temsil ettikleri çiftçilerin adına kendi telefon numaralarını odamıza kayıt ettirip işlemlerini takip edebilirler. Çünkü biz çiftçilerimizi bilgilendirmek için mesaj atıyoruz. “
Türkoğlu, alan bazlı fındık destek işlemleri ve organik işlemlerini yaptırmayan çiftçilerimiz için Birliğimiz müracaat süresinin uzatılması için girişimde bulunduklarını sözlerine ekledi.