Bu yıl 22-28 Şubat 2016 tarihleri arasında kutlanmakta olan 27. Vergi haftası kapsamında yapılacak olan etkinlikler ve haftanın önemi ile ilgili olarak ziyaretlerde bulunmakta olan Zonguldak Vergi Dairesi Başkanı Kazım Karaca, beraberinde Gelir İdaresi Grup Müdürü Ömer Kabahar ile birlikte Karaelmas Gazeteciler Derneğini (KGD) ziyaret etti.

Başkan Karaca ve Grup Müdürü Kabahar’ı Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav, Başkan Vekili Mustafa Emen ile Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Özdemir karşıladı ve karşılıklı olarak istişarelerde bulunuldu.

Vergi Dairesi Başkanı Kazım Karaca Yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi: “Bildiğiniz gibi bu yıl 27. Vergi haftasını kutluyoruz. Malum her vergi haftasında meslek odaları ve bazı kuruluşlar kurumları ziyaret ediyoruz, biz bunların içerisinde gazetecileri cemiyet ve dernekleri ayırmıyoruz çünkü basın bizim için çok önemlidir her anlamda faaliyetlerimizi halkımıza kamuoyuna doğru yansıtması anlamında hem de bizim nerden nereye geldiğimizi doğru bir şekilde yansıtma anlamında önemli bir kurum olduğunu düşünüyoruz. Diğer yıllardan farklı olarak iki tane panel organizasyonu yaptık ve bunları üniversitede gerçekleştirdik, yarında vergi rekortmenleri ödül törenimiz var. En fazla gelir vergisi ödeyen onar mükellefimizi ödül vereceğiz. Bu şekilde okullarda da öğrencilerimizi bilgilendirme çalışmalarımız var. Vergiyi kamuoyuna gelecek nesillere anlatma ve onlarda bir vergi bilinci oluşturma adına değişik çalışmalar yapıyoruz ve inşallah başarılı oluruz. Verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyoruz.”

Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav ise yaptığı konuşmasında şu görüşlere yer verdi. “Vergi haftamız kutlu olsun, hayırlı olsun tebrik ediyoruz, bunun dışında size özel bir parantez açmak istiyorum. Zonguldak’ta ve Türkiye’de vergi haftaları kutlanıyordu ama siz geldiğinizde beri özellikle geçen seneden itibaren bu sıcak ilişki hem meslek odalarıyla hem gazetecilerle devam etti, ben bunu çok önemsiyorum. Vergi denildiği zaman insanlar hep uzak bakar ama sizin güler yüzlülüğünüz ve samimiyetinizi görünce insanların vergi veresi geliyor ben bu anlamda sizi tebrik ediyorum. Hem bu ilişkileri sıcak tuttuğunuz için hem de bu çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyorum, gördüğüm kadarıyla bu çalışmaları bir haftaya yaymışsınız bu da bence çok anlamlı. Bu anlamda hem çalışmalarınızda başarılar diliyor ve hem de vergi haftamızın Türkiye’ye ve Zonguldak’ımıza hayırlar getirmesini diliyorum.”