Kaymakamı Altuğ Çağlar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Arife Çevik, Çok Programlı Lisesi Müdürü Rıfat Yiğit, 2016-2017 Eğitim Öğretim döneminde taşımalı eğitim ile gün boyu eğitim gören 2 bin 600 öğrenci için, Çok Programlı Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü bünyesinde kurulan yemek fabrikasını birlikte inceledi.

20 KİŞİYE İSTİHDAM KAPISI

Rıfat Yiğit, 3 bin kişi kapasiteli yemek fabrikasının mutfak bölümünün tamamlandığını ve önümüzdeki eğitmi ve öğretim döneminde hizmet vermeye başlayacağını ifade ederken şunları söyledi:
"Alaplı Çok Programlı Lisesinde Yiyecek ve İçecek Hizmetleri bölümünde okuyan öğrencilerimin pratiğinin geliştirmesi amacıyla yemek fabrikası adı altında profesyonel mutfak kurma çalışmalarımız tamamlandı. 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılında ilçemizdeki taşımalı eğitim ile gün boyu eğitim gören 2 bin 600 öğrencimizin sıcak öğle yemeklerini yapmaya başlayacağız. Bu esnada Yiyecek İçecek Bölümü öğrencileri tam donanımlı olarak yetişme imkanına sahip olacak. İş ve işlemler okul döner sermayesi tarafından yürütüleceğinden hizmet alımı yoluyla aşçı ve dağıtıcı çalıştırılacak. Ayrıca bu proje ile aşçı ve yardımcıları olarak 10 kişi, yemek servisi içinde hizmet alımı ile araç ve personel kiralanarak 20 kişi daha iş sahibi olacaktır. Yapılan iş ve eylem bedellerinin yüzde 30’u vergi ve stopaj olarak kamuya aktarılmaktadır. Ayrıca, ülkemizin diğer il ve ilçelerinde uygulanan diğer mutfaklara göre daha donanımlı olan mutfağımız, gerekli olduğunda Bakanlığımıza bağlı diğer birimlerce de kullanılacaktır. Bu uygulama sayesinde okulumuz yasalardan aldığı güçle gelir de elde edecek, hem de böylelikle öğrencilerimiz bir yandan pratik eğitim yaparken diğer yandan eğitim gören öğrencilerimiz sağlıklı ve ekonomik beslenecek."


HEM YEMEK HEM PRATİK

Kısa bir açıklama yapan kaymakamı Altuğ Çağlar , Okulda böyle bir yemek fabrikası kurulmasını çok önemli bulduğunu belirterek, " Taşımalı eğitim gören öğrencilerimiz için yapılan mutfak gerçekten tam donanımlı olmuş. 2 bin 600 öğrencimiz bu mutfaktan yemek yiyecekler. Ayrıca mutfakta öğrencilerimiz hem pratik yapacak, hemde öğrencilere yemek hazırlayacak olmaları çok önemli olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Haber: Cem Sürmeneli