TEMA Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç ve beraberindeki heyet, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i makamında ziyaret etti. Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, beraberinde TEMA Genel Müdürü Barış Karapınar, TEMA Zonguldak Temsilcisi Berran Aydan’la birlikte, Zonguldak’ta bir dizi ziyaret gerçekleştirdiler.

Zonguldak’ta tarih boyunca enerji üretimi anlamında bölge olarak değerli çalışmaların yapıldığını dile getiren TEMA Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç: “Zonguldak gerçekten de çok güzel bir il. Tarih boyunca kömür ile varolmuş ve varolmaya devam ediyor. Hem kömür hem de termik konusunda ülke ekonomisine çok büyük katkılarda bulunmuş. Yalnız şunu da ifade etmek istiyoruz. Zonguldak'ın da kendi doğasına yakışır şekilde başka istihdam alanlarının da Zonguldak'ta açılmasının önemli olmasını düşünüyoruz. Bu sebeple de tabii ki termik santraller açılmış ama artık bu bölgenin ne doğanın ne insan sağlığı açısından ilave bir takım yüklere kapasitesinin olmadığını görüyoruz. Biz hem yerel hem de ülkemizi yönetenlere zaten Zonguldak halkı enerji üretiminde düşeni yapmış. Var olanlar devam etsin ama önümüzdeki 30 yıl için yeni projelerle başka bir istihdam alanını da Zonguldak'a sunalım. Gerçekten Zonguldak zengin bir doğal çevrenin içerisinde” şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise, "Zonguldak, maden kenti. Kömür ile iç içe bir yaşam sürdürüyor. Ancak termık santrallerin artması tüm şehri etki altına alıyor. Bu haklı mücadelenizi destekliyorum. Daha yaşanabilir bir kent için hepimiz mücedele etmeliyiz. Üzerimize düşen ne varsa yapmalıyız ve kararlı olmalıyız.” şeklinde konuştu.