Türkoğlu, Çiftçilerimiz sürekli alan bazlı fındık desteği ne zaman veriliyor diye soruyorlar. Alan bazlı fındık desteği işlemleri 30 Nisan 2013 tarihine kadar devam etmektedir. 15 Mayıs 2013 tarihinde de askıya asılır. Mayıs sonuna kadar işlemleri devam eder. Ödemeler en erken Haziran sonunda yapılabilir. Ziraat odası olarak ödemeler yapıldığı zaman bütün çiftçilere duyuracağız dedi.

Konu ile ilgili yapılan açıklama şu şekilde:

Odamız tarafından tarım kanununa dayanılarak organizasyonu yapılan organik fındık çalışmalarımız hızla devam etmektedir.

Organik tarıma geçen çiftçilere verilecek devlet desteği dekar başına 50 liraya çıkarılmıştır. Her yıl artan organik tarım desteği çiftçilerimiz için çok faydalı olmaktadır. Organik tarımdan destek almaya hak kazanan çiftçilerimizin listeleri köy merkezlerinde askıya çıkarılmıştır. Çiftçilerimiz listelere bakarak eksik gördüklerini hemen ziraat odasına veya ilçe tarım müdürlüğüne bildirmeleri gerekmektedir. 

Çiftçilerimiz sürekli alan bazlı fındık desteği ne zaman veriliyor diye soruyorlar. Alan bazlı fındık desteği işlemleri 30 Nisan 2013 tarihine kadar devam etmektedir. 15 Mayıs 2013 tarihinde de askıya asılır. Mayıs sonuna kadar işlemleri devam eder. Ödemeler en erken Haziran sonunda yapılabilir. Ziraat odası olarak ödemeler yapıldığı zaman bütün çiftçilere duyuracağız.

Televizyondaki ilan edilen ödemeler hububat ve hayvancılık desteği gibi değişik desteklerdir. Alan bazlı fındık desteği sadece Karadeniz bölgesi fındık üreticisine verilmektedir. Her bölgenin devlet desteği değişiktir. Ayçiçeği, Kanola ve süt desteği gibi değişik destekler var. Devlet tarafından tüm bölgelere ortak olarak verilen mazot, gübre desteği vardır. Bu destek hariç diğer bütün destekler farklı tarihlerde ödenir. Mesela organik tarım desteği 25 ağustos tarihlerinde ödenmektedir. 

Alan bazlı fındık desteği de her sene Nisan aylarında verilirdi. 2011 yılında alan bazlı fındık desteği sona ermişti. 2012 yılındaki bütçede bu destek yoktu. 

Ek bütçe ile programa alındığı için bu sene ödemeler biraz gecikti. Önümüzdeki yıllarda yine normale dönecektir.2012 yılında fındık desteği dekar başı 150 lira, 2013 yılında 160 lira, 2014 yılında 170 lira olarak ödenecektir. Çiftçilerimize hayırlı olsun.