Vali Ali Kaban, toplantıda yaptığı konuşmada, kent merkezinde bulunan oto galerilerinin, il dışına taşınması yönünde genelge bulunduğunu söyledi. 

Oto galerinin kent dışına çıkarılmasıyla ilgili çalışmalar yaptıklarını anlatan Kaban, şöyle konuştu:

"Yaptığımız çalışmalar kapsamında Mithatpaşa Mahallesi 69 Ambarları mevkisinde yer olduğu belirledik. Zonguldak TSO ile çalışma başlattık. Kendileri kentimize yakışan bir otomobil merkezi için dizayn yapmış durumdalar. Arkadaşlarımız bugün onun sunumunu yapacaklar. Diğer projelerin en göz alıcı bir projesi olacak. 69 Ambarları mevkisini özellikle kamu kurum ve kuruluşlarına tahsis ettikten sonra yeni Ankara yolu bölgelerinde görünüm portallarını çok titizlikle inceliyorum. Görünümün güzel olması lazım. Şehrin girişinden başlayarak insanların keyfi alması lazım. Güzel bir otomobil merkezi olacak. Bu çalışmada emek sarf eden başta TSO olmak üzere çalışan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir de oda olarak misyonlarına uygun şekilde hareket ettiklerini belirterek, "Kentte otomotiv sektöründe yaşadığımız sıkıntılar nedeniyle bu sektördeki arkadaşlarımızla toplantı gerçekleştirdik. Otomotiv sektöründe yüzde 65'lik bir kaybımız var. Bu kayıp kent dışına gidiyor. Kısa bir çalışmanın ardından 69 Ambarları mevkisinde yer bulduk. Valimiz Ali Kaban ile konuştuğumuzda OTOZON projemiz ortaya çıktı. Projemizle önceliğimiz kentteki otomotiv ticaretinin arttırılmasıdır" ifadesini kullandı.