Kapalı pazaryerinin membran örtüsünde, kar yağışı sırasında meydana gelen açılmanın imalat hatasından kaynaklandığı anlaşıldı. Yapımcı firma derhal onarım çalışmalarına başladı.

Kamuoyunun da yakından takip ettiği gibi, Batı Karadeniz Bölgesi, geçtiğimiz hafta sonunda son yılların en yoğun kar yağışını aldı. Bu yağışlar sırasında Çaycuma ilçe merkezinde kar kalınlığı yer yer 1 metreyi buldu. Çaycuma Belediyesi, Fen İşleri ve İtfaiye Müdürlüğü personelinin özverili çalışmalarıyla günlük hayatın aksamasına izin vermedi. 60 kişilik ekibin geceli gündüzlü çabalarıyla hastane yolları ve ana arterler hep açık tutuldu, sürekli tuzlama ve küreme çalışması yapıldı. Bu çalışma sırasında üzerinde titizlikle durulan yerlerden biri de pazaryeriydi. Olağanüstü bir hızla biriken kar yükünün membran örtüye zarar vermemesi için üzeri sürekli temizlendi. Ancak tüm bu çabamıza karşın kubbe şeklindeki on bölümden bir tanesinde, membran örtünün tepe bağlantı flanşından ayrılması sonucunda hasar oluştu. Oluşan hasar hızla yapımcı firmaya bildirilerek ekip istendi.

10 YIL GARANTİ ALTINDA

Firma tarafından görevlendirilen üç kişilik ekip, Çaycuma Belediyesi teknik personeliyle birlikte yaptığı inceleme sonucunda, olayın imalat hatasından kaynaklandığını belirledi. İlgili firma, açılan bölümün füzyon kaynağı ile ekinin yapılarak kapatılması için derhal çalışmalara başladı. İnşaatı geçtiğimiz yıl tamamlanan ve 10 yıl yapımcı firmanın garantisi altında pazaryerinin kabulü henüz yapılmadı. Membran örtüde meydana gelen açılma can ve mal güvenliği açısından bir tehlike oluşturmadığı gibi, olay sırasında atında park etmiş halde olan araçlarda da herhangi bir hasar meydana gelmedi.