Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Batı Karadeniz Bölgesi Kalkınma Projesi (BAKAP) ile ilgili yaptığı açıklamada; Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası olarak Batı Karadeniz Bölgesinde bulunan ortak kaderli iller Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Çankırı illerinin kalkınması için bir rapor hazırladıklarını ve raporu paylaşarak, adı geçen illerin Oda/Borsa yönetimlerini 2018 yılı içerisinde ziyaret ettiklerini, ziyaret sonrasında tüm oda/borsa yönetimleri ile fikir birliğine vardıklarını ve  ortak hareket etme kararı aldıklarını ifade etti.

 

ZTSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Bölge İlleri devlet teşviklerinden verimli bir şekilde yararlanamamaktadır.  1983 yılından buyana uygulana gelen teşvik sistemlerinin hiçbiri, bize istenen gelişmeyi ve kalkınmayı sağlayacak ortamı yaratamamıştır. Bu konuda dile getirdiğimiz şikayetlerimiz 2016 yılının Ocak ayında dikkate alınmış ve  Batı Karadeniz’in ortak kaderli olan Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Çankırı illerini kapsayan Batı Karadeniz Kalkınma Projesinin çalışmalarına başlanacağı ifade edilmiş ancak geçen süre zarfında bir sonuca ulaşılamamıştır.

Bölgesel kalkınma projeleri, sürdürülebilir bölgesel kalkınma amacıyla geliştirilmiş tarım, sanayi, ulaştırma, eğitim, sağlık, kırsal ve kentsel altyapı yatırımlarını da içine alan çok büyük kapsamlı projelerdir. Bu projeler çok sektörlü, sürdürülebilir insani gelişmeye dayalı, bölgelerin rekabet gücünü artırmayı, ekonomik ve sosyal bütünleşmeyi güçlendirmeyi hedefleyen, entegre projelerdir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ilimizi 4Mart 2019 tarihinde ziyaret edeceğini memnuniyetle öğrenmiş bulunuyoruz. Kendisinin ilimize ve bölgemize olan ilgisini ve sevgisini biliyoruz. İnşallah bu ziyaretlerinde Bölgemiz illerinin beklentisi olan Batı Karadeniz Kalkınma Projesinin müjdesini Zonguldak'tan vermesini bekliyoruz dedi.