Zonguldak Valiliği ile Bülent Ecevit Üniversitesi arasında imzalanan protokolle, Filyos Beldesinde “Endüstri Bölge” ve “Serbest Bölge” ilan edilen 6 bin hektarlık alanın insansız hava aracıyla fotogrametrik haritası çıkarılacak.

 

Sözleşmeyi, Vali Ali Kaban ile BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer imzalayarak, projenin önemine değindiler. Vali Kaban, Filyos’un haritasının çıkarılarak, gecekondulaşma ve çarpık kentleşmenin önleyeceğini söyledi. BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, bu çalışmanın Filyos Vadi Projesi için önem arz ettiğini belirterek “Filyos Vadi Projesi’nin haritalanmasıyla ilgili üniversitemizin Harita Mühendisliği Bölümü’nün yapacağı bir proje. Filyos beldesinde Endüstri Bölgesi ve Serbest Bölge olarak seçilen alan ve yakın çevresinin imar planı hazırlanma işlerine altlık olacak 1/5000 ve 1/1000 ölçekli fotogrametrik halihazır harita yapım işi insansız hava aracı ile yerine getirilecek. En kısa sürede haritalanma işlemi tamamlanıp Valiliğimize sunacağız” dedi.

 

"BÖLGENİN GECEKONDU BÖLGESİ OLMASINI ENGELLEYECEĞİZ”

Vali Ali Kaban ise, yaklaşık 6 bin hektarlık bir alandan bir imar planının çıkacağını belirterek, “Üniversitede fotogrametrik bölümündeki arkadaşlarımızı çok başarılı buluyorum. Filyos Projesi başladığında o bölgenin gecekondu bölgesi olmasını engelleyeceğiz. Yaklaşık 6000 hektarlık bir alandan bir imar planı çıkmış olacak. Belediye dışı alanlarda gecekondulaşmayı, imarsız çarpık kentleşmeyi engelleme yönünde en önemli adım. Üniversitemize ve Sayın rektörümüze teşekkür ediyoruz” diye konuştu.