Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ)  Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı’nın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ş.Hakan Kutoğlu, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şenay Özdolap ile birlikte, kamu-üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek amacıyla Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (ERDEMİR) Genel Müdürü Salih Cem Oral’ı makamında ziyaret ettiği bildirildi.

Konuyla ilgili gönderilen iletide, ziyaret ve konuşulanlar şöyle ifade edildi:

ERDEMİR’in faaliyetleri, projeleri ve işleyişi hakkında kapsamlı bilgilendirme yapan ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Genel Müdür Oral, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ile yapılan işbirliği ve ortak çalışmaların devamını temenni ettiği konuşmasında; “Özellikle kurumumuz için birinci öncelik olan ‘iş sağlığı ve güvenliği’ konusunda üniversitemiz ile işbirliği içerisinde olmak istiyoruz” dedi.

Rektör Çufalı ise ERDEMİR ile işbirliklerinin önemine vurgu yaparak bu kapsamda gerçekleştirilecek projelerin ve yatırımların karşılık bulmasına dikkat çekti, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin akademisyen ve alt yapısıyla işbirliği ve iletişime açık olduğunu vurguladı.

Zonguldak’ın tarım, sanayi ve turizm alanında sahip olduğu potansiyeline ivme katacak her türlü işbirliği ve çalışmalara büyük önem verdiklerini belirten Rektör Çufalı; “Bir şehir ekonomisinin daha da gelişmesi ve güçlenmesi için en önemli unsurlardan biri bilim ve sanayi alanında ortaya koyulacak işbirliğidir. Bu bağlamda Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak sanayi kuruluşları ile olan işbirliklerini ciddi oranda artırdık. Bu işbirliklerinin sürekliliği için de üniversite olarak işletmelere, firmalara gerek AR-GE gerek diğer hususlarda destek vermeye büyük gayret gösteriyoruz. Karşılıklı işbirliği ile yapacağımız ortak çalışmalar doğrultusunda bundan sonra da hep birlikte ortaya koyacağımız projeler ile şehir ekonomisine ve sanayisine ciddi katkılar sağlayarak,  bilim-sanayi-üretim ayağında önemli adımlar atmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

ERDEMİR’in özellikle Mühendislik Fakültesine verdiği destekler ile ‘GRİZU 263’ gibi dünya çapında başarılı projelerin hayata geçirilmesinde önemli rolü olduğunu vurgulayan Çufalı; Bu yıl 6’ncısı düzenlenecek olan ‘AR-GE Proje Pazarı’nın daha geniş kapsamlı olmasını planlıyoruz. ERDEMİR’in Proje Pazarımıza yeni proje ve fikirlerle katılımlarını bekliyoruz. Bu bağlamda üniversitemize verdikleri destek ve yapılan işbirlikleri için ERDEMİR yönetimine teşekkür ediyorum ” dedi.

Görüşmede, üniversite bünyesinde bulunan Teknopark kapsamında, üretime ve ekonomiye katma değer sağlayacak projeler üzerine de istişarede bulunuldu, her iki kurumun da sahip olduğu gelişmiş laboratuvar alt yapılarıyla özellikle bilimsel araştırma ve AR-GE çalışmalarında ortak hareket edilmesi hususunda mutabakata varıldı.